понеділок, 22 жовтня 2018 12:45

Майбутнім лікарям змінили предмети ЗНО на 2019 рік

Майбутнім лікарям змінили предмети ЗНО на 2019 рік
МОЗ спільно з Міністерством освіти і науки змінили конкурсні предмети для вступу у медичні університети. Фото: УЦОЯО

Для абітурієнтів-медиків змінили конкурсні предмети для вступу на 2019 рік.

Абітурієнти, крім обов'язкових предметів, складатимуть також Зовнішнє незалежне оцінювання з математики або фізики на вибір, передає "УНІАН".

"Прохідний бал в 150 балів ЗНО для другого і третього предметів для медицини, педіатрії та стоматології залишається. Позиція міністерства незмінна. У 2019 році вводиться мінімальний конкурсний бал – 130 для другого, третього сертифікатів для фармації та промислової фармації", - каже заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, коли математика стане обов'язковим предметом ДПА

За його словами, МОЗ спільно з Міністерством освіти і науки змінили конкурсні предмети для вступу у медичні університети.

"Перший предмет залишається українська мова. Другий – на вибір біологія або хімія. Новинка третій предмет – на вибір фізика або математика. Рівень підготовки майбутнього лікаря з математики свідчить і про здатність навчатися, і аналітично мислити, і приймати рішення. У жодній з країн "Великої сімки" та розвинутій європейській країні неможливо стати лікарем, не складаючи екзамени з математики чи фізики", - додав він.

Міністр освіти Лілія Гриневич затвердила дати складання ЗНО-2019. Підписала відповідний наказ. Навчальний рік увійшов в активну фазу. Більшість випускників цікавляться змістом і процедурами зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Майбутнім лікарям змінили предмети ЗНО на 2019 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути