Ексклюзиви
четвер, 09 квітня 2020 11:47

Навчання в період коронавірусу обговорюватимуть під час національного марафону

Автор: EdCamp 2020
  Афіша онлайн-марафону EdCamp 2020
Афіша онлайн-марафону EdCamp 2020

Кілька тисяч педагогів і батьків візьмуть участь у п'ятиденній онлайн-конференції EdCamp 2020, де вирішуватимуть освітні питання, які виникли у зв'язку з карантином і переходом на домашнє навчання.

Марафон триватиме з 13 до 17 квітня, повідомляється на сайті організаторів, EdCamp Ukraine.

"Антикризовий національний онлайн-EdCamp 2020: Тримай п'ять, освіто!" має на меті консолідувати зусилля педагогів, батьків та органів влади, - говорять у вчительській спільноті. - Ключові виступи на конференції будуть від представників МОН та інших органів влади, українського та іноземного експертних кіл – у тому числі, представників і представниць практично всіх авторитетних педагогічних та батьківських спільнот".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За перший день "Всеукраїнську школу онлайн" подивилися більше 3 млн українців

Українські педагоги, які візьмуть участь у конференції, зможуть отримати офіційний Сертифікат підвищення кваліфікації, що відповідає новим вимогам МОН. Для цього їм потрібно заповнити підсумкову онлайн-форму. На основі відповідей EdCamp Ukraine прийме рішення про доцільність видачі сертифікату.

"На конференції говоритимуть про освітню політику в карантинних умовах та розвиток дистанційної освіти, - додають в EdCamp Ukraine. - Про фінансові та юридичні виклики, котрі пандемія поставила як перед освітою, так і перед родинами, окремими людьми та спільнотами. Важливість у нинішніх умовах педагогіки партнерства та критичного мислення. А ще - про те, як у кризові періоди зберігати фізичне здоров'я та психологічну стійкість".

Крім цього, на онлайн-марафоні обговорять, як об'єднати вчительську й батьківську спільноти задля допомоги українським медикам, та запропонують конкретні дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець став найкращим у Британії

"Участь батьків у освітніх процесах ще ніколи в нашій новітній історії не була такою глибокою, як у ці дні. Це було б добре, якби не було настільки виснажливим, - каже голова ГО EdCamp Ukraine, радник міністра освіти і науки України Олександр Елькін. - Учительство теж виснажене, оскільки більшість педагогів не мали справу з дистанційною освітою, не мають звичних способів дії та напрацювань. Крім того, ми всі – живі люди, яких турбує: як зміниться наше економічне становище? як не втратити здоровий глузд в умовах ізоляції? як узагалі зміниться світ після пандемії і як нам адаптуватися до цих змін? Власне, ми спробуємо дати відповіді на ті питання, які зараз хвилюють і вчительство, і батьків".

Ініціативу EdCamp створили у 2010 році в США. З тих пір рух поширився у 44 країнах. Однією з перших країн, яка приєдналася до цієї ініціативи, стала Україна.

Зараз ви читаєте новину «Навчання в період коронавірусу обговорюватимуть під час національного марафону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 3416
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути