середа, 15 листопада 2017 12:25

На аукціон виставили сім'ю мамонтів

На аукціон виставили сім'ю мамонтів
Кістяки мамонтів знайшли у Сибіру ще у 2002 році. Фото: відкриті пошукові мережі

Аукціонний дім у Великій Британії пропонує придбати цілу сім'ю стародавніх тварин - мамонтів. Кістяки, які знайшли у Сибіру, ще у 2002 році, добре збереглися.

Так, придбати можна скелети самця, самки та двох маленьких мамонтів. Вартість такого лоту стартує з $ 350 тис., повідомляє ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли кістки 8 мамонтів

Окрім мамонтів, на цьому ж аукціоні виставлять скелети інших давно вимерлих істот: печерного ведмедя, первісного бика і коня.

На острові Джерсі в протоці Ла-Манш археологи виявили давній артефакт мисливців-збирачів, створений, за розрахунками вчених, в кінці останнього льодовикового періоду. Вік знахідки оцінюється в 14 тисяч років. Це камінь з нанесеними на нього перехресними лініями. Схожі предмети були раніше знайдені на території Німеччини та півдні Франції. На думку вчених, вони знайшли предмет мистецтва Мадленської культури, а лінії на каменях зображують тварин.

Її представники 13-16 тисяч років тому, після припинення зледеніння, повторно колонізували Європу. Вони також були одними з тих, хто винищив мамонтів на території Європи.

Зараз ви читаєте новину «На аукціон виставили сім'ю мамонтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути