понеділок, 30 березня 2020 15:55

Коли проведуть ЗНО та розпочнуть вступну кампанію, повідомили в МОН

У Міністерстві освіти та науки України повідомили про два сценарії, за якими розвиватимуться події в державній освіті найближчі пів року. Все залежатиме від того, як довго триватиме в Україні карантин.

Розроблені сценарії стосуються завершення навчального року, проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії, повідомили в пресслужбі міністерства.

Автор: mon.gov.ua
  У МОН розповіли про два сценарія розвитку подій в освітій сфері в зв'язку з карантином
У МОН розповіли про два сценарія розвитку подій в освітій сфері в зв'язку з карантином

Учні перехідних класів завершать навчальний рік наприкінці червня. Після карантину для них планують організувати коригуюче навчання. Вчителі визначатимуть, з якими темами є складнощі, та додатково пропрацюють їх у класах.

Для випускників 11-х класів розробили два плани - якщо карантин завершиться протягом весни і якщо його продовжать на літо.

Коли карантин завершиться до першого тижня червня, до кінця місяця 11-класникам подовжать навчання у школах, щоб скоригувати пробіли в програмі та підготувати до ЗНО.

Оцінювання стартує орієнтовно в останній тиждень червня і продовжиться приблизно до середини липня. Результати основної сесії стануть відомі наприкінці липня. Вступна кампанія розпочнеться на початку серпня.

Якщо ж карантин продовжать до початку серпня, усі, окрім 11-го класу, закінчують навчання наприкінці травня та отримують відповідні документи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Minecraft на час карантину розробили безкоштовний освітній курс

У 2020-2021 навчальному році перший місяць навчання зроблять коригуючим - учителі перевірять знання та допоможуть дітям надолужити пропущені теми. Навчальний рік подовжать до кінця червня.

ЗНО для 11-класників о класу стартує в середині серпня і триватиме до середини вересня. Вступну кампанію подовжать до середини жовтня, а навчання перших курсів розпочнеться у листопаді. У решти курсів - 1 вересня.

За обох сценаріїв для студентів невипускних курсів вузів навчальний рік має завершитися відповідно до планів. Екзаменаційно-залікові сесії доведеться проводити дистанційно в затвердженому закладом графіку. Якщо обов'язкову аудиторну роботу студенти не можуть виконати дистанційно, навчальні закладі перенесуть її на наступний рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб сиділи вдома: Польща запустила гру для студентів

Для студентів випускних курсів захист дипломних робіт та атестаційні іспити проводитимуть дистанційно, окрім єдиного державного кваліфікаційного іспиту та атестації осіб, що здобувають ступені доктора філософії, доктора мистецтва, доктора наук.

Через епідеміологічну ситуацію цієї весни скасовують державну підсумкову атестацію у 4-х та 9-х класах.

Також 15 квітня МОН оприлюднить онлайн пробне ЗНО з необхідними поясненнями. Учасники також зможуть потренуватися, отримавши онлайн тестовий зошит. Однак напередодні ЗНО всім, хто зареєструвався і заплатив за послугу, нададуть змогу скласти пробне тестування очно. Дата його проведення залежить від терміну карантину.

Нагадаємо, загальнонаціональний карантин, що мав тривати до 3 квітня, продовжено на 21 день - до 24 квітня.

З понеділка, 30 березня на 11 українських каналів будуть проводитися уроки для школярів. Учні з 5-го по 11-й класи зможуть вчитися вдома.

Зараз ви читаєте новину «Коли проведуть ЗНО та розпочнуть вступну кампанію, повідомили в МОН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути