вівторок, 24 липня 2018 17:49

Хто може отримувати користь з поганого настрою

Хто може отримувати користь з поганого настрою
Екстраверти мають користь від поганого настрою. blog.bitrix24

Поганий настрій позитивно впливає на продуктивність і допомагає управляти власним часом.

Професор психології університету Ватерлоо, що у Канаді, Тарой Маколі та кандидат наук Мартін Габелія провели експеримент. Вони досліджували, як 95 чоловіків справляються з щоденними завданнями і стресом залежно від свого настрою, пише "Новое время".

Дослідники вивчали емоційні реакції, які пов'язані з настроєм. Чутливість, інтенсивність і тривалість емоційних реакцій впливають на вміння людини виконувати завдання - так зване "ефективне функціонування".

Чоловіків поділили на дві групи з огляду на їхню емоційну реактивність: високу і низьку. Високореактивні люди (екстраверти) мають швидкі, тривалі та інтенсивні емоційні реакції. Люди з низькою реактивністю (інтроверти) - більш розслаблені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психолог розповів, як правильно налаштуватися на робочий тиждень

Під час експерименту екстраверти краще виконували завдання, коли перебували у поганому настрої. Натомість інтроверти призупиняли діяльність, коли мали поганий настрій.

"Наші результати показують, що є люди, у яких поганий настрій дійсно може покращувати навички, які важливі для повсякденного життя", - сказала Маколі.

За музичними вподобаннями людини можна визначити її тип особистості. Особи невротичного типу люблять важкі жанри музики - від класичного року до електронної музики. Люди з ліберальними політичними поглядами слухають блюз, класику і джаз.

Зараз ви читаєте новину «Хто може отримувати користь з поганого настрою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути