Ексклюзиви
понеділок, 23 липня 2018 12:48

Психолог розповів, як правильно налаштуватися на робочий тиждень

Психолог розповів, як правильно налаштуватися на робочий тиждень
Планування допомагає налаштуватися на робочий тиждень. Фото: movingupstore

Якщо ніщо не надихає на новий робочий тиждень, потрібно впровадити у свій звичайний графік жартівливий список "добрих справ", радить психолог Єгор Тополов.

"Подумайте кілька хвилин про людей і обставин, з якими ви будете взаємодіяти упродовж тижня. Напишіть невеликий план по днях. Особливо важкі чи відповідальні дні можете виділити червоним маркером, позначити характерним словом, типу "жесть". Те ж саме, але в "іншій тональності", слід зробити зі "сприятливими днями". Напишіть свої ключові завдання і позначте усіх причетних до них", - каже фахівець.

Після складання плану слід оцінити, скільки "гарячих" днів чи подій на вас чекає. Потім психолог радить подумати, як можна зменшити ступінь стресу в ці дні.

"Наприклад, у середу у вас будуть відповідальні збори. Увесь день обіцяє бути нервовим.

Зменшити стрес допомогла б ранкова розмова з колегами за чаєм. Банально, але посприяти створенню потрібного настрою може принесений Вами тортик або пакет печива і жартівливий заклик: "на кухні збираються всі, хто хотів би дожити до вечора", - пояснює Тополов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому люди бояться — відповідь психолога

Якщо на кожен з потенційно проблемних днів створити подібний "нейтралізатор" - відчуття пригніченості і безнадії відступить.

"Полегшене сприйняття майбутніх труднощів і наявність плану "допоміжних дій" покращує не тільки настрій, але і вашу особисту ефективність у згаданих ситуаціях", - додає психолог.

Якщо робота не приносить задоволення і професійні обов'язки стали байдужі - це ознаки професійного вигорання. Цей синдром розвивається на тлі хронічного стресу. Веде до виснаження емоційно-енергетичних ресурсів людини.

Зараз ви читаєте новину «Психолог розповів, як правильно налаштуватися на робочий тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути