четвер, 21 червня 2018 10:07

Гриневич розповіла про зростання шкільних інвестицій

Гриневич розповіла про зростання шкільних інвестицій
Інвестиції в шкільну інфраструктуру зросли втричі - Лілія Гриневич. Фото: Укрінформ

Інвестиції в шкільну інфраструктуру зросли втричі.

Про це повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

"2017 року інвестиції в обладнання опорних шкіл становили 800 мільйонів гривень, тоді ж введена цільова освітня субвенція на інклюзивну освіту - 209 мільйонів гривень. Разом це значні інвестиції. Закуплено 391 автобус та 1915 природничо-математичних кабінетів для опорних шкіл. Однак 2018 року ми пішли далі. Ми виділили спеціальну субвенцію на Нову українську школу, крім автобусів та природних кабінетів закупили аудіообладнання, передбачили кошти на створення електронної платформи і е-підручників. Субвенція на інклюзивну освіту збільшена до 504 мільйонів гривень", - сказала Гриневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриневич доручила переглянути скарги на "солов'їну"

За її словами, з огляду на минулорічні підвищення зарплати вчителям на 50%, саме 2017-й став роком зростання фінансування освіти.

Два роки тому Лілія Гриневич стала міністром освіти з обіцянкою докорінно змінити закостенілу освітню систему. У перший рік роботи Гриневич дала 30 обіцянок. 9 виконала. Ще 21 запевнення - в процесі виконання, тому і перейшли на наступний рік. У процентному співвідношенні Гриневич виконала 30 відсотків своїх обіцянок.

Зараз ви читаєте новину «Гриневич розповіла про зростання шкільних інвестицій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі