понеділок, 04 вересня 2017 11:50

Експерт розповів, як здолати побори у школах і ВНЗ

Експерт розповів, як здолати побори у школах і ВНЗ
У навчальних закладах є гроші - експерт Фото: Житомир.

Щоб у навчальних закладах із батьків не вимагали грошей, їм потрібно об'єднатися у боротьбі зі шкільними поборами, вважає керівник Головного територіального управління юстиції в Києві Станіслав Куценко.

"Є як мінімум чотири етапи в цій ситуації. Перше: треба батькам об'єднатися і разом вирішувати цю проблему. Друге - звернутися до керівництва школи або ВНЗ і поспілкуватися, яка там ситуація. Якщо там немає розуміння - йти в місцеві органи влади і з'ясовувати, що з бюджетом на освіту. І останнє - це правоохоронні органи", - підкреслив Станіслав Куценко в ефірі "Обозреватель.LIVE".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість нудної радянської лінійки – захоплення школи піратами-випускниками

Оскільки в Україні зараз впроваджують децентралізацію, у навчальних закладах повинні бути кошти, підкреслив експерт.

"Зараз відбувається децентралізація. Відповідно - місцеві бюджети отримали значно більші кошти. І коли вам кажуть, що коштів взагалі немає, це вже не відповідає дійсності. Навпаки, можна сказати, що центральні органи дещо збідніли, оскільки на місця віддається фінансування. Тому не можна говорити, що зараз тотально немає фінансування на сферу освіти, тому що міста заробляють кошти і менше повертають до державного бюджету України", - додав Куценко.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як здолати побори у школах і ВНЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі