вівторок, 27 листопада 2018 19:55

Чи корисно відвідувати розвиваючі заняття

Чи корисно відвідувати розвиваючі заняття
Золотий час для закладки інтелектуальної бази на все життя – вік до 7 років. Фото: plekalnya.com.ua

Серед батьків набувають популярності Центри раннього розвитку. Вони підходять для дітей, які не відвідують дитсадок. Туди приймають малюків від 1 року. У групі 5-8 осіб. Заняття проходять один-два рази на тиждень. Тривають 45–60 хв. Одне в середньому коштує 100–200 грн. Діють місячні абонементи.

"На заняттях діти навчаються через ігри. Під час них вибудовують взаємини з іншими, вчаться міркувати, запам'ятовувати інформацію, тренують уяву, мислення, розвивають дрібну моторику, координацію і мову. Навчання у веселій ігровій формі створює в дітей життєрадісний настрій", — розказує Gazeta.ua педагог центру раннього розвитку Марія Максимова.

Розвивальні заняття обирають залежно від віку. Інакше малюкові буде нецікаво гратися чи складно розуміти вимоги. Програми навчання у центрах охоп­люють ранній розвиток дітей 1–4 роки. Із 5-річного віку дітей починають готувати до школи.

"12-місячні малюки ще не вміють говорити. Знайомляться з навколишнім світом за допомогою відчуттів — смаку, нюху, дотику. Для таких ігри спрямовані на розрізнення предметів за формою, кольором, величиною, довжиною. Дітей вчать вимовляти звуки різних тварин. Із 2 років починають малювати пальчиковими фарбами і ліпити пластиліном. Координацію розвиває пересування різних предметів та іграшок. У віці 2–3 років діти допитливі, рухливі та здатні вчитися. Вже можна вчити цифри, букви, розвивати словниковий запас. Тому розучують лічилки, пісні, загадують нескладні загадки", - говорить фахівець.

Для дітей від 3 років підійдуть розвивальні заняття з елементами вивчення іноземних мов.

"Методика побудована таким чином, що під час ігор малюк занурюється у несвідоме й нове мовне середовище. Дитина грається, співає, малює, ліпить чи танцює і при цьому сама активізує сприйняття мови. Лексику не просто завчають, а використовують в іграх", — розповідає педагог-вихователь центру розвитку Ольга Лукашова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитячий садок чи няня: що обрати

До прикладу, під час вивчення кольорів або цифр, із дітьми розмовляють українською й англійською.

"Спочатку малюки невпевнено повторюють слова за дорослими, але потім починають усе більше використовувати іноземну. Хоч засвоєна таким чином мова неправильна з точки зору граматики, зате жива і спонтанна. Так діти освоюють мовне середовище. Спочатку в реченні можуть використовувати слова з різних мов, але у 6–7 років ця плутанина проходить", - каже педагог.

Міносвіти розробило новий Порядок зарахування до дитячих садків. У першу чергу до дитячих садків зараховуватимуть дітей, які проживають у межах території обслуговування закладу освіти.

Зараз ви читаєте новину «Чи корисно відвідувати розвиваючі заняття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути