вівторок, 25 вересня 2018 11:33

Дитячий садок чи няня: що обрати

Дитячий садок чи няня: що обрати
Віддавати дитину в садочок слід з 3 років. Фото: Алада

Фахівці радять віддавати дитину до садочка після 3 років. До цього віку в малюка дуже тісний контакт із мамою. Йому буде важко залишатися без неї кілька годин. Це ускладнює адаптацію.

Але іноді батьки взагалі не віддають малюка до дитсадка, а винаймають няню. Вони бояться, що дитина у дошкільному навчальному закладі не отримуватиме достатньо уваги, часто хворітиме або погано харчуватиметься.

Часто батьки, залишаючи дитину вдома, керуються лише негативним досвідом. Але у дитсадку дитина отримує необхідні навички: складає речі та іграшки, навчається правилам поведінки, самостійності та комунікації з ровесниками, вчиться слухатися дорослих, ділитися з іншими іграшками тощо.

"Залишаючи малюка ближче до себе, батьки формують більш теплі стосунки з ним. Але, залишаючись із нянями, діти дошкільного віку втрачають переваги соціалізації з однолітками, не реалізують потребу у здоровій конкуренції. Вони зростають особистісно однобоко, не бачать усіх варіацій взаємодії з іншими. Виростаючи, такі діти будуть більш сором'язливими, матимуть проблеми із особистісними кордонами. Вони складніше вливаються у колектив і стають лідерами. Заняття у малих групах - найбільш компромісний варіант. Там небагато дітей, але всі вони різні, вчаться взаємодіяти між собою, отримують як позитивний, так і негативний досвід", - розказує Gazeta.ua психолог Марина Дворник.

Дитячий садок - це також підготовка до школи. Він працює за спеціально розробленою програмою, щодня там проводять розвиваючі заняття. Зокрема, ліплення, малювання, математику, розвиток мовлення, музику, фізкультуру, письмо, вивчення навколишнього світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який дитсадок обрати - державний чи приватний

Форма 20-хвилинних занять у садку розвиває посидючість. Вона потрібна дитині у школі. У дитсадку також є щоденна гімнастика, фізкультура і прогулянки на свіжому повітрі.

До дитсадка дітей варто готувати заздалегідь, щоб пристосувалися до нових умов. Це займає 2 тижні. Малюкам психологічно складно перелаштуватися із домашнього побуту до дитсадка. Вперше лишаються без рідних. Стрес ослаблює дитячий організм. Починають хворіти.

Зараз ви читаєте новину «Дитячий садок чи няня: що обрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути