вівторок, 25 вересня 2018 14:54

Як працює дитсадок у квартирі

Як працює дитсадок у квартирі
У домашніх дитсадках у групі близько 10 дітей. Фото: infovoronezh

У чергах до дитячих садків стоять близько 47 тис. дітей. Зараз в Україні 14,9 тис. закладів. Їх відвідує 1,3 млн дітей.

Трохи розвантажують державні дитячі садки приватні навчальні заклади і домашні дитсадки. Торік Міносвіти дозволило створювати дитсадки у багатоквартирних будинках. Якщо раніше для цього були потрібні окремі приміщення з кухнею, то тепер обід можна замовляти в іншому місці. А спати можна на матрацах, а не в окремому ліжку.

В Європі подібна практика існує давно. В Україні тільки розвивається. Батьки віддають дітей до таких приватних закладів з різних причин.

"У 3,5 роки віддала сина до державного дитячого садочку біля нашого будинку. 2 роки стояли в електронній черзі. Перед садочком пройшли комісію і зібрали усі необхідні документи. У групі було 23 дитини. Після перших 2 тижнів у сина з'явився нежить, кашель, піднялася температура. Тиждень лікування, 2-3 тижні садка - і знову ГРВІ. За півроку він хворів 7 разів. Виявилося, у сина слабкий імунітет. Обмін вірусами серед дітей провокував захворювання", - розказує Gazeta.ua киянка Ірина Дрягин.

Педіатр порадила перевести дитину на домашнє навчання або знайти приватний заклад із малою кількістю дітей у групі. Жінка віддала сина до домашнього дитсадка. Його у сусідньому будинку організували 3 мами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Методика Монтессорі вдома: як організувати простір для дитини

"У квартирі 4 кімнати, кухня та санвузол. У 2 - розташовані спальні, в одній - ігрова зона, в іншій - навчальна. У групі 8 дітей віком від 3 до 6 років. Одна мама займається дітьми, друга - няня, третя - кухар. За потреби - викликають лікаря. З малюками грають в ігри, малюють, ліплять, вчать читати і писати, влаштовують прогулянки на свіжому повітрі. Харчування підбирають залежно від потреб дитини. У сина алергія на лактозу. Йому готують кашу на воді замість молока. Він став менше хворіти", - розказує жінка.

Домашній дитсадок працює з понеділка по п'ятницю з 8:00 до 20:00. Місяць коштує майже 5 тис. грн.

Останнім часом серед батьків зріс попит на приватні дитячі садки. Причина - недостатньо місць у державних дошкільних навчальних закладах і довгі черги. До прикладу, зараз в електронній черзі стоять більше 47 тис. дітей по всій країні.

Зараз ви читаєте новину «Як працює дитсадок у квартирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути