Ексклюзиви
пʼятниця, 16 серпня 2019 11:09

Які учні склали ЗНО з української мови та літератури найгірше

Які учні склали ЗНО з української мови та літератури найгірше
ЗНО з української мови та літератури найгірше склали випускники закладів професійної освіти Фото: experiments.stb.ua

53% випускників закладів професійно-технічної освіти склали ДПА у формі ЗНО з української мови та літератури на початковому рівні.

Також на початковий рівень склало 10,5% випускників шкіл, а студентів закладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації – 11,4%, передає Освіта.ua.

"Якщо проаналізувати дані високого рівня, отримаємо – 19 % випускників закладів загальної середньої освіти, 3,5% – студентів закладів вищої освіти, 0,1% – учнів (слухачів, студентів) закладів професійно-технічної освіти", - сказав в.о. директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗНО: коли норми нового правопису з'являться в екзаменаційних тестах

Відмінність у результатах трапилась і між дівчатами та хлопцями. Так, високий рівень продемонструвало на 11% більше дівчат, ніж хлопців. Найбільше осіб, які отримали високі результати державної підсумкової атестації, були у Львівській області та Києві.

Найбільші відсотки тих, хто перебуває на початковому рівні, в учасників тестування із Закарпатської, Чернівецької та Рівненської областей.

16% учасників тестування з української мови і літератури не подолали пороговий бал "склав/не склав"

Зараз ви читаєте новину «Які учні склали ЗНО з української мови та літератури найгірше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі