четвер, 26 липня 2018 12:45

Як підготувати дитину до школи

Як підготувати дитину до школи
Готувати дитину до школи починають за місяць. Фото: teddyclub.info

Трохи більше місяця залишається до початку нового навчального року. До першого класу цього року підуть майже 400 тис. дітей. Готувати дитину до школи починають за місяць, каже психолог Наталія Носаль.

"За два-три тижні до вересня дітей починають будити раніше. Поступово доходять до потрібного часу. Завдяки цьому дитина легше увійде в навчальний графік. Перед початком навчання важливо приділити увагу кисті руки дитини. У школі багато писатимуть. Діти до цього не звикли. Тому можуть швидко втомлюватися. Щоб розвинути кисть - нехай багато розфарбовують і малюють. При цьому слід пильнувати, щоб дитина правильно тримала олівець. Слід навчити дитину користуватися ножицями, вирізати по прямій лінії. Можна багато ліпити з пластиліну. Це добре розвиває дрібну моторику, яка також потрібна для писання", - радить фахівець.

Під час підготовки до навчання потрібно формувати у дитини позитивну мотивацію до нього. Пояснювати, чим цікава і важлива школа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як визначити, чи готова дитина до школи

"Головне, не "купувати" бажання дитини навчатися. Мовляв, проходиш тиждень у школу, а на вихідних підемо у ігроленд чи на каруселі. Батькам не можна у присутності дитини негативно відгукуватися про школу чи майбутнього вчителя. Їм потрібно стати прикладом для першокласника: разом читати книжки, навчатися, шукати потрібну інформацію. Це сприятиме мотивації дитини вперше піти до школи", - каже кандидат психологічних наук Ірина Губеладзе.

Спеціаліст радить разом із дитиною обрати шкільне приладдя і ранець. Це викличе інтерес до навчання.

Цього року першокласників приймають до школи за місцем прописки. За кожним навчальним закладом закріпили певну територію. Дітей, які проживають на території обслуговування школи, прийматимуть до навчального закладу у першу чергу. Інших - на вільні місця.

Зараз ви читаєте новину «Як підготувати дитину до школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути