понеділок, 29 травня 2017 15:38

10 спостереженнь з життя журналіста Богдана Кутєпова

10 спостереженнь з життя журналіста Богдана Кутєпова
Журналіст Богдан Кутєпов Фото: Тарас Подолян

Зайві емоції в розмові нерідко стають точкою неповернення до розуміння, вважає журналіст Богдан Кутєпов. Він з 2013 року працює журналістом на "Громадському телебаченні". Поділився з журналом "Країна" своїми життєвими спостереженнями.

1. Залежність від Facebook нагадує наркотичну. Особливо це відчувається, коли перестав ним користуватися в піст. Палець так і тягнувся до кнопки на мобільному. Довелося видалити цю програму.

2. Якщо бачу, що людина потребує коштів, ділюся. Правда, не завжди вдається. Помітив чоловіка, що довго дивився на акційні пропозиції у супермаркеті. Дав грошей, а він відмовився. Сказав, йому це не треба. Після цього намагаюся допомагати непомітно – засунути в кишеню чи в сумку купюру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вертикальні жести руками підкреслюють важливість - як правильно виступати перед аудиторією

3. Кожен має займатися своєю справою. Інакше не буде щасливий. У групі університету було повно однокурсників, які вступили на журналістику, бо в цій сфері трудяться їхні батьки. Перетнулися на зустрічі випускників. Ніхто не працює за профілем – один винні погреби будує, друга – візажистка.

4. Після Майдану негідників у політиці стало менше. Зараз у Верховній Раді є 30 класних депутатів, раніше було в десять разів менше. В наступному скликанні, можливо, буде 100.

5. У мене ниє вилиця на погоду. Нагадує, що варто слідкувати за своїми словами. Її одним ударом зламав мені колега за те, що я втрутився в його з подругою справи.

6. Бійка – прояв слабкості. Для мене краще оминути ситуацію чи втекти.

7. Потрібно завжди перевершувати себе. Інакше життя втрачає сенс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили найбільше онлайн-зібрання української поезії

8. Не можна вимагати від людей навколо бути ідеальними, а самому брехати. Зрозумів це, коли підробив документ на роботі. Був тоді студентом. Мені на одному телеканалі не дали відпустки, коли я хотів. А я вже квитки в Туреччину взяв. Звернувся за лікарняним. Служба безпеки каналу перевірила мене. У авіакомпанії підтвердили, що я купляв квитки, а на лікаря хотіли відкрити кримінальну справу. Добре, що вдалося все залагодити. Довго шкодував про це.

9. Стараюся більше ходити пішки. Чую, про що говорять, помічаю деталі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День вишиванки: цікаві факти про вишиванку

10. Інколи важливо пройтися цвинтарем. Це опускає на землю, примушує зрозуміти, що в житті головне, а що – дрібниці.

Читайте повну версію розмови із Богданом Кутєповим у журналі "Країна" №12(365) за 30 березня 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «10 спостереженнь з життя журналіста Богдана Кутєпова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути