Ексклюзиви
вівторок, 21 серпня 2018 05:28

10 днів до школи: як адаптувати дитину

10 днів до школи: як адаптувати дитину
Батьки повинні приділяти увагу всім переживанням дитини і акцентувати увагу на її перемогах. Фото: 4mama

Адаптація першокласника зазвичай триває від 1 до 3 місяців. За цей час дитина переживає багато нових емоцій, і не завжди може з ними впоратися самостійно. Тому вкрай важлива достатня самооцінка. Потрібно знайти ті сфери, де школяр вже компетентний, - спорт, іноземна мова, комп'ютерні технології, творчість тощо. Усвідомлення вже здобутих перемог допоможе більш впевнено вирішувати нові завдання.

Проте для адаптації важливі й інші фактори, пише "Единственная".

Не порівнюйте свою дитину з іншими. Важливо акцентувати на власних успіхах школяра, а не на чужих. При цьому не хвалити просто так. Перемога повинна бути здобута через працю, розвиток - хоча б мінімальний.

Допоможіть правильно завершити день. Перед сном підбийте з дитиною хороші підсумки дня. Зробіть малюку масаж - для розслаблення. А от ігри на планшеті - навпаки - заважають емоційному відпочинку. Тому не бажані увечері.

Запитуйте думку дитини з різних тем. Так створите атмосферу довіри у ваших стосунках. Якщо у подальшому школяр матиме проблеми - з ними в першу чергу звернеться до Вас.

Уважно слухайте про переживання дитини. Давайте поради і демонструйте важливість того, що сталось. Навіть якщо для дорослого справа видається дрібницею, для малюка вона може виявитися непростою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перший раз у перший клас" - добірка дитячих мультфільмів про школу

Не говоріть негативно про вчительку і школу. Ваша думка формує ставлення дитини до навчального процесу. Якщо школяр вдома чутиме погані відгуки - на уроках буде морально протистояти педагогу. Це погіршить процес адаптації та сприйняття навчального матеріалу.

Уляна Супрун дала поради батькам першокласників. Наголосила на необхідності медичного обстеження школяра та наявності щеплень. Також - подбати про робоче місце дитини, привчити її до гігієни та налаштувати психологію дитини на навчальний процес.

Зараз ви читаєте новину «10 днів до школи: як адаптувати дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 3416
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути