понеділок, 13 серпня 2018 17:34

Супрун дала поради батькам першокласників

Супрун дала поради батькам першокласників
Супрун поділилася "шпаргалкою" для батьків. Фото: Replyua

Міністерство охорони здоров'я розпочало інформаційну кампанію "До школи".

Як правильно готувати дітей до школи, щоб наступний навчальний рік був виключно здоровим і корисним, розповіла в.о. міністра Уляна Супрун.

"Ділюся невеличкою шпаргалкою для батьків із кроками, які необхідно зробити перед початком навчального року", - написала Супрун у facebook.

1. Оберіть лікаря для дитини і пройдіть профілактичний огляд. Отримайте довідку для школи й корисні поради від вашого лікаря про профілактику хвороб у навчальному закладі.

2. Перевірте, чи є у дитини усі необхідні щеплення. Перед початком навчального року надолужте усі пропущені щеплення.

3. Придбайте необхідні для школи речі. Існують чіткі вимоги до шкільного одягу та приладдя. Наприклад, безпечний і якісний шкільний портфель має важити не більше 1 кг, мати ортопедичну спинку і світловідбивні елементи. Шкільна форма має містити щонайменше на 50% натуральних волокон.

4. Обов'язково подбайте про робоче місце дитини. Тут мають значення багато умов — від висоти парти і розміру шрифту у підручнику до освітленості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла, як вберегти здоров'я під час спеки

5. Привчіть дитину дотримуватись гігієни. Мити руки перед їжею і після туалету - найпростіше правило, яке захистить вашу дитину від десятка хвороб.

6. Налаштуйтесь психологічно. Психологічний комфорт дуже важливий як для дітей, так і для батьків.

Лікуватися гомеопатією небезпечно для життя. Жодне гідне довіри наукове дослідження не підтвердило ефективність цих засобів. На відміну від гомеопатії, надійність та ефективність традиційного лікування є доведеною. Однак люди продовжують обманювати себе, вірячи в цілющість альтернативних методів.

Зараз ви читаєте новину «Супрун дала поради батькам першокласників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути