пʼятниця, 07 вересня 2012 12:22

За літо студенти заробляли по 10 тисяч гривень
6

Фото: Фото: Анна Усік

Кореспондент Gazeta.ua опитала студентів, як вони заробляли влітку.

"Мене з гуртожитку ще у травні виселили. Якби влітку не працював, то жити не мав би де, - каже третьокурсник Максим Романюк з педагогічного університету Драгоманова. - А з Києва додому у Чернівці їхати не хотів, бо тут у мене дівчина і всі друзі".

Максим працював на Олімпійському стадіоні під час матчів Євро 2012. Заробив 4 тис. грн.

"Потім пошкодував, бо друзі, які пивом у фан-зоні на Хрещатику торгували, заробили вдвічі більше. Вони там мали можливість футбол на великих екранах дивитися, а я під час матчу весь час до поля стояв спиною. Мав за уболівальниками на аренах спостерігати".

Львів'янки Оксана і Христина торгували цукерками в центрі міста. За день заробляли по 80-100 грн.

"Робота важка. Бо по 8-10 годин на ногах, ще й цукерки поперед себе треба носити. Ноги ввечері гудуть, ні з ким спілкуватися не хочеться. Бо протягом дня стільки з клієнтами наговоришся, що вже нікого чути не хочеться. Моя сестра працювала продавцем у парку. Торгувала напоями і поп-корном, продавала повітряні кульки. На сонці так засмагла! Коли навчання почалось, однокурсниці думали, що гарно відпочила і засмагла на морі. Наступного літа вона хоче їхати у Крим на заробітки — працювати хостесом у готелі чи офіціанткою у ресторані. А я планую поїхати по обміну в Америку. Там багато моїх однокурсників цього літа працювали охоронцями на атракціонах, консультантами у магазинах і рятувальниками в аквапарках. За цей рік треба добре підтягнути англійську".

Маками і волошками у столичних переходах в центрі Києва торгувала другокурсниця Світлана. Букети продавала по 15-20 грн.

10 тисяч гривень заробив киянин Олексій. Він мив машини на одній зі столичних автомийок.

"Робота складна. Три місяці працював, не розгинаючись. Мав 3-4 вихідних на місяць. Але виручали хороші чайові. Моя дівчина працювала у "Макдональдзі". Заробила на кілька тисяч менше, але теж дуже задоволена. Тепер, правда, не їсть картоплю фрі і гамбургерів. Її від самого запаху нудить, бо щодня це готувала і продавала. Наступного року у "Макдональдз" працювати не піде. Хоче влаштуватися у якийсь ресторан, щоб, крім зарплати, мати чайові. Добре знає англійську мову, тому зможе обслуговувати іноземців".

Багато молоді заробляли творчістю — грали на гітарі, сопілці, скрипці і навіть барабанах у метро та на центральних вулицях Києва. За день на таких підробітках можна отримати 200-500 грн. Але часто проганяє міліція та працівники метро.

Зараз ви читаєте новину «За літо студенти заробляли по 10 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути