субота, 21 жовтня 2017 16:40

За комунальні послуги розраховуватимуться субсидіями

За комунальні послуги розраховуватимуться субсидіями
Субсидії монетизують Фото: відкриті пошукові системи

Міністерство фінансів працює над переходом на грошові розрахунки за субсидіями, який передбачатиме три етапи. Після монетизації субсидій на рахунок людини надходитимуть певні кошти, з яких він зможе розраховуватися за комунальні послуги.

Про це розповів заступник міністра фінансів Сергій Марченко у своїй статті для "Дзеркала тижня".

"Перший етап передбачатиме монетизацію розрахунків за субсидіями на рівні підприємств – постачальників послуг. На другому етапі – підготовка системи до проведення монетизації субсидій на рівні домогосподарств (створення необхідної інфраструктури, створення єдиного реєстру та бази даних субсидіантів і їх верифікація тощо)", - пише Сергій Марченко.

На третьому етапі проведуть монетизацію субсидій на рівні домогосподарств.

Також держслужбовець зазначив, що зараз Україна перебуває на першому етапі. За мету взяли перехід на прозорі та своєчасні розрахунки "живими" грошима за субсидіями між державою та постачальниками послуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман пояснив, чому не оновили пенсії 3 млн. українців

За словами заступника міністра, після опалювального сезону 2017-2018 років планується перевести частину платежів на звичайні поточні рахунки підприємств – постачальників послуг.

"Такий крок забезпечить ще одну передумову для переходу до вільного ринку – створить можливості для підприємств, які хочуть працювати з населенням, і відкриє шлях до прямого перерахування субсидій домогосподарствам, які самостійно зможуть розраховуватися за комунальні послуги. На практиці це працюватиме так: перерахування субсидії здійснюватиме безпосередньо Держказначейство без будь-яких протоколів. Субсидії перераховуватимуть за фактично спожиті енергоносії та надані послуги, що дасть змогу уникнути ситуацій, коли, до прикладу, виконавці отримують більший обсяг субсидій, ніж спожили домогосподарства", - зазначив він.

Через недофінансування урядом субсидій на оплату комунальних послуг, висока загроза зриву опалювального сезону в країні існує постійно. Про це говорять народні депутати - члени парламентського комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства.

Зараз ви читаєте новину «За комунальні послуги розраховуватимуться субсидіями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути