пʼятниця, 14 грудня 2018 17:20

Врятувати гривню: НБУ продовжить забирати половину виручки експортерів

Врятувати гривню: НБУ продовжить забирати половину виручки експортерів
У квітні 2017-го Нацбанк знизив розмір вимоги обов'язкового продажу валютних надходжень юросіб з 65% до 50%. Фото: Forbes Украина

Нацбанк продовжив валютні обмеження. Йдеться про обов'язковий продаж надходжень в іноземній валюті на користь юридичних осіб у розмірі 50% на період з 14 грудня 2018-го до 6 лютого 2019 року.

Продажу підлягають надходження в іноземній валюті першої групи класифікатора іноземних валют, банківських металів і в російських рублях. Продаж здійснюватиметься без доручення клієнта наступного робочого дня після дня зарахування таких надходжень на розподільчий рахунок, пише Finclub.net.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна спростить грошові перекази за кордон

Валютні обмеження діятимуть до набрання чинності закону "Про валюту і валютні операції" та інших нормативно-правових актів НБУ. Вони мають сформувати нову ліберальну систему валютного регулювання.

Востаннє Нацбанк змінював розмір вимоги обов'язкового продажу валютних надходжень юросіб на початку квітня 2017-го. Тоді знизив її з 65% до 50%.

В Україні з 7 лютого 2019-го запровадять черговий етап валютних пом'якшень. Це дерегуляція інвестицій за кордон, спрощення проведення транскордонних операцій населення з валютою та покупки валюти на міжбанківському ринку для клієнтів банків.

Зараз ви читаєте новину «Врятувати гривню: НБУ продовжить забирати половину виручки експортерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути