четвер, 08 червня 2017 08:49

Влада позбавляє землі сотні тисяч селян - Корнацький

Влада позбавляє землі сотні тисяч селян - Корнацький
Народний депутат Аркадій Корнацький: "Державна земля має бути використана лише в один спосіб – розпайована між селянами, які мають на неї право"

Сотні тисяч українських селян, які поки не мають наділів, ніколи їх і не отримають. Бо землю, яка належить їм але поки вважається державною, віддадуть підставним особам. Це станеться, якщо Верховна рада прийме законопроект №5535 "Про обіг земель сільськогосподарського призначення".

Про це Gazeta.ua заявив народний депутат Аркадій Корнацький, автор законопроекту №5535-1 "Про обіг земель сільськогосподарського призначення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільйони гектарів української землі вже на ринку - Корнацький

"Всі схеми фіктивного фермерства існують в умовах чинного українського законодавства. І так само діятимуть, якщо впровадиться законопроект, про який каже прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Влада так і чинить, щоб через підставних осіб можна було скупити ту землю, яка досі називається державною, а має бути народною, - каже народний депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мораторій не захищає селян від обезземелення, - Корнацький

Державна земля має бути використана лише в один спосіб – розпайована між селянами, які мають на неї право. Це ті селяни, які сьогодні є працівниками державних сільгосппідприємств, соціальною сферою тих сіл, де знаходяться ці державні сільськогосподарські підприємства. Це – сотні тисяч українців, селян, навіть якщо це сільська інтелігенція, яка проживає у селі, які не мають роботи на державних підприємствах. Всі ці державні підприємства – це годівниця для керівництва Мінагрополітики та Академії аграрних наук. Їхні керівники жиріють, а люди, які там працювали чи працюють, не мають ні пристойної заробітної плати, ні орендної плати за землю.

Деталі читайте тут: Український земельний хрест: смерть чи воскресіння?

Зараз ви читаєте новину «Влада позбавляє землі сотні тисяч селян - Корнацький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути