середа, 20 червня 2018 17:01

Вистачить всім: у міністерстві прокоментували можливий дефіцит зерна

Вистачить всім: у міністерстві прокоментували можливий дефіцит зерна
У 2016-2017 роках урожай зернових та зернобобових культур становив 61,9 млн т. Фото: "Погляд"

На харчові потреби українцям вистачає п'ятої частини зібраної пшениці. Враховуючи врожаї зерна за останні роки та вміння аграріїв працювати в різних погодних умовах, в Україні буде більш ніж достатньо збіжжя для споживання.

"Хочу зняти всі побоювання, що в Україні може бути недобір зерна, зокрема, пшениці. Ми сьогодні збираємо стільки збіжжя, що нам для внутрішнього споживання хлібу вистачає п'ятої частини. Решту зерна ми експортуємо, годуємо весь світ. Збираємо і будемо збирати не менше 60-ти мільйонів тонн зерна", - повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства Віктор Шеремета, повідомили у прес-центрі Мінагрополітики.

За його словами, виробники-аграрії вже прораховують питання збуту нового врожаю та проведення осінньо-польових робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки хліба можна купити за зарплату українця

"Зазвичай, з початку збиральної кампанії ціни на зернові на внутрішньому ринку падають. Для отримання найвищого прибутку раджу фермерам зберегти зерно, наприклад, до зими. Тоді буде найвищий пік цін", - підкреслив Віктор Шеремета.

У 2016-2017 роках урожай зернових та зернобобових культур становив 61,9 млн т. Зокрема, зібрано 26,2 млн т пшениці, 24,7 млн т кукурудзи, 8,3 млн т ячменю, 508 тис. т жита.

Урожай зернових 2018 року буде меншим на 10-15%. Фахівці агроринку припускають, що коли засуха триватиме, то продукти з цих культур подорожчають.

Зараз ви читаєте новину «Вистачить всім: у міністерстві прокоментували можливий дефіцит зерна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути