понеділок, 17 жовтня 2011 09:22

Вартість нафти перевищила місячний максимум: Івестори вірять у подолання кризи

Вартість нафти перевищила місячний максимум: Івестори вірять у подолання кризи

Ціна нафти WTI зростає під час торгів вранці в понеділок, продовжуючи підвищення після досягнення максимуму майже за місяць за підсумками торгів у п'ятницю, на заявах, зроблених за підсумками зустрічі міністрів фінансів G20 минулими вихідними.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість листопадових ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:46 піднялася на $ 0,3 (0,35%) щодо рівня 14 жовтня - до $ 87,1 за барель.

За підсумками торгів у п'ятницю цей контракт виріс в ціні на $ 2,57 (3,05%) - до $ 86,8 за барель, максимуму з 20 вересня.

За минулий тиждень вартість нафти збільшилася на 4,6%, а зниження з початку року становить тепер 4,5%.

Міністри фінансів і глави центральних банків G20 очікують, що вже через тиждень, 23 жовтня, саміт ЄС схвалить великий план з подолання боргової кризи в єврозоні.

"Ми чекаємо подальшої роботи з максимізації міці Європейського фонду фінансової стабільності з метою запобігання поширенню кризи, а також, що Європейська Рада 23 жовтня рішуче відповість на нинішні виклики за допомогою всеосяжного плану", - зазначено в підсумковій заяві зустрічі.

"Все виглядає так, ніби цим вкрай песимістичними відчуттям, що світ скочується чи то в чергову рецесію, чи то в депресію, тепер на зміну приходять очікування нехай слабкого, але все ж зростання. Підтвердження того, що економіка КНР росте, також зіграє важливу роль", - сказав аналітик CMC Markets Майкл Маккарті.

Згідно з прогнозами аналітиків, опитаних Bloomberg, у вівторок Державне статистичне управління КНР повідомить, що темпи зростання економіки країни в липні-вересні залишаться вище за 9% дев'ятому кварталі поспіль.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на грудень на лондонській біржі ICE Futures до 8:47 МСК опустилося на $ 0,02 (0,02%) - до $ 112,21 за барель.

У п'ятницю цей контракт подорожчав на $ 3,03 (2,77%) - до $ 112,23 за барель. За тиждень вартість нафти Brent виросла на 7,8%.

Торги листопадовим ф'ючерсом завершилися 14 жовтня на позначці $ 114,68 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Вартість нафти перевищила місячний максимум: Івестори вірять у подолання кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути