четвер, 05 січня 2017 11:13

У Нацбанку пояснили, чому знову скуповують валюту

У Нацбанку пояснили, чому знову скуповують валюту
ЯкПросто

Національний банк оголосив аукціон з купівлі валюти до 100 млн дол.

Цього тижня регулятор на двох аукціонах купив 23,8 млн дол. Про це розповів директор департаменту відкритих ринків НБУ Сергій Пономаренко.

"Цього тижня на міжбанківському валютному ринку спостерігають тимчасову надлишкову пропозицію іноземної валюти. Вона сформувалася в результаті збігу новорічних вихідних днів в Україні з робочими днями у США та Європі", - коментує Пономаренко.

За його словами, валютна виручка надходила через кореспондентські рахунки українських банків у Сполучених Штатах та Європі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нацбанку сказали, чи будуть друкувати гроші

"Валюта накопичувалася для продажу в перші післясвяткові робочі дні. Як наслідок, її пропозиція цього тижня переважає над попитом на неї. Щоб запобігти надмірним коливанням обмінного курсу гривні та водночас поповнити міжнародні резерви, Національний банк України оголосив про проведення аукціону з купівлі іноземної валюти", - пояснив чиновник.

Нацбанк втричі зменшив ліміт розрахунків готівкою - зі 150 тис. грн до 50 тис. грн на день. Українці обходитимуть обмеження готівкових розрахунків. Для цього виникне сегмент фінансових посередників.
Зараз ви читаєте новину «У Нацбанку пояснили, чому знову скуповують валюту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути