Ексклюзиви
четвер, 05 січня 2017 07:30

У Нацбанку сказали, чи будуть друкувати гроші

У Нацбанку сказали, чи будуть друкувати гроші
gazeta.ua

Вмикання друкарського станка призведе до девальвації гривні. Про це Gazeta.ua розповів заступник голови Національного банку Олег Чурій.

"Національний банк сьогодні не друкує грошей. Це важлива складова нашої політики, спрямованої на забезпечення низької та стабільної інфляції. 2016 року Національний банк не витратив жодної копійки на фінансування уряду, урядових проектів чи таких підприємств, як Нафтогаз. Ні через кредити, ні через купівлю державних цінних паперів. Винятком є підтримка ліквідності Приватбанку під час його переходу в державну власність", - сказав він.

НБУ надав банку кредити рефінансування на загальну суму 25 мільярдів гривень. А 28 грудня монетизував на 25,8 мільярда гривень облігації внутрішньої державної позики (ОВДП), випущені Міністерством фінансів для капіталізації банку після його переходу в державну власність. За його словами, регулятор контролював, щоб монетизація не мала значних негативних наслідків для валютного ринку та рівня інфляції.

"25,8 мільярда гривень були здебільшого спрямовані на погашення заборгованості банку перед Нацбанком за отриманими кредитами рефінансування", – уточнив чиновник.

Повну версію інтерв'ю з Олегом Чурієм читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «У Нацбанку сказали, чи будуть друкувати гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути