середа, 16 березня 2011 09:51

Уряд по-новому дотуватиме виробників молока і м'яса

Уряд по-новому дотуватиме виробників молока і м'яса

М'ясомолочні підприємства повинні перераховувати ПДВ від реалізації своєї продукції та закупівлі молочної та м'ясної сировини не на спецрахунки для подальшої виплати дотацій аграріям, а до спеціального фонду державного бюджету.

Це закріплено постановою Кабінету міністрів від 2 березня № 246, якою уряд затвердив новий порядок нарахування ПДВ та виплати дотацій виробникам молочної та м'ясної сировини.

Уряд також зобов'язав м'ясомолочні підприємства до 15 квітня закрити в Держказначействі позабюджетні рахунки, які були відкриті для виплати аграріям дотацій за здану на переробку молоко і м'ясо.

Передбачається, що залишки коштів на небюджетних рахунках переробники зможуть використовувати лише до 1 квітня для виплати дотацій за молоко і м'ясо, завезене в 2010 році.

У свою чергу, держава за рахунок акумульованих від ПДВ коштів буде виплачувати дотації за здані на переробку молоко і м'ясо, а також частково компенсувати витрати фізосіб на покупку установок індивідуального доїння.

Згідно з постановою, дотація за продане на переробку молоко надається аграріям з розрахунку за 1 кг в перерахунку на базисну жирність.

Постанова також передбачає, що дотація за зданий на переробку молодняк великої рогатої худоби буде виплачуватися за його вагу не менше 390 кг / голову для сільгосппідприємств і 330 кг / голова для фізосіб, свиней - 95-130 кг / голова і 95 - 200 кг / голова відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Уряд по-новому дотуватиме виробників молока і м'яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути