вівторок, 01 березня 2011 10:36

Україна перейшла на автоматичне відшкодування ПДВ

Україна перейшла на автоматичне відшкодування ПДВ

Державна податкова служба (ДПС) України сьогодні, 1 березня, переходить на автоматичне відшкодування податку на додану вартість (ПДВ). Про це раніше заявляв голова Державної податкової служби Віталій Захарченко.

За словами Захарченка, це виконання доручення президента Віктора Януковича.

Автоматичний порядок відшкодування ПДВ, передбачений Податковим кодексом, значно спрощує процедуру і скорочує її терміни. Держкомпідприємництва вже погодило наказ ДПС, що визначає відповідність платника критеріям на автоматичне відшкодування ПДВ.

Щоб отримати відшкодування ПДВ, платник податків не можеперебувати в судових процедурах банкрутства. Відомості про нього в Єдиному державному реєстрі юросіб і фізосіб підприємців мають бути достовірними і повними. У розрахунку беруть участь тільки показники, задекларовані платником самостійно в його податковій звітності і є в базах даних ДПС України.

Визначення відповідності платника податків вказаним критеріям проводиться в автоматизованому режимі протягом 15 календарних днів після терміну подачі звітності.

Зараз ви читаєте новину «Україна перейшла на автоматичне відшкодування ПДВ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути