пʼятниця, 19 липня 2024 10:21

Українців попередили про ріст цін на низку продуктів

Українців попередили про ріст цін на низку продуктів
Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук попередив про можливе зростання цін на молочні, м'ясні та хлібобулочні вироби через дефіцит електроенергії. Фото: pixabay.com

Через дефіцит електроенергії в Україні можуть подорожчати хліб, м'ясо, молоко та ще низка продуктів.

Якщо відключення світла триватимуть у таких обсягах як зараз, це призведе до зростання цін на продовольство, попередив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук, передає Gazeta.ua.

"Аграрії вже відчувають труднощі через відключення світла, особливо у тваринництві, де всі процеси залежать від електропостачання. Вся молочно-товарна ферма підключена до генерації, тому що всі процеси - від доїння до зберігання молока потребують електрики. Ферма на 500 голів потребує на годину до 100 кВт, що вимагає значних обсягів дизпалива. Відповідно затратна частина зростає. Сьогодні молочка в закупівлі за червень-липень вже зросла на 3-5%. Те саме стосується і переробної галузі", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед вихідними гривня зміцнилася до долара та євро

Станом на 1 липня середня закупівельна ціна молока екстра-ґатунку зросла на 15 коп. порівняно з попереднім місяцем і склала 13,84 грн/кг без ПДВ.

Ціни на молоко вищого ґатунку також збільшились на 15 коп. і становлять 13,20-14,30 грн/кг без ПДВ. Молоко першого ґатунку подорожчало на 9 коп. Середня ціна складає 13,04 грн/кг без ПДВ.

"Таким чином, середня ціна на всі три ґатунки молока зросла на 13 копійок і становить 13,57 грн/кг без ПДВ", - додав Марчук.

В Україні продовжують стрімко знижуватися ціни на місцеві кавуни. Станом на сьогодні цінники в даному сегменті ринку вже набагато нижчі за рівень минулого року.

Зараз ви читаєте новину «Українців попередили про ріст цін на низку продуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути