вівторок, 16 липня 2024 20:00

Україна домовилась із Чехією. Буде новий патронний завод і виробництво гвинтівок

Україна і Чехія підписали угоду про будівництво патронного заводу і виробництво штурмових гвинтівок.

Про це у вівторок заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на спільної пресконференції із прем'єром Чехії Петром Фіалою у Празі, повідомили "Суспільне".

Автор: kmu.gov.ua
  Прем'єри Денис Шмигаль і Петр Фіала у Празі, 16 липня
Прем'єри Денис Шмигаль і Петр Фіала у Празі, 16 липня

"На спільному міжурядовому засіданні ми акцентували на таких ключових аспектах як оборонна підтримка та військово-технічне співробітництво, взаємодія урядів щодо проєктів відновлення України. А також зовнішньополітичне та економічне співробітництво, співпраця у гуманітарній сфері та медицині й низка інших напрямків", - сказав Шмигаль.

Шмигаль додав, що обговорив із Фіалою постачання Україні нових видів озброєнь, підготовку і реабілітацію українських військових і нові проєкти у сфері ОПК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країни НАТО дадуть €40 млрд на безпеку України у 2025 році. Це мінімальна сума - Білий дім

"Серед інших угод, сьогодні маємо дві підписані у сфері оборонної промисловості. В Україні буде побудовано новий патронний завод. Угода підписана між чеською Sellier&Bellot та "Укроборонсервісом". Друга угода - виробництво в Україні штурмових гвинтівок компанії Colt CZ Group": це угода між Ceska Zbrojovka та українським підприємством, яке не буду називати з погляду безпеки", - заявив Шмигаль.

Збройні сили України вже почали отримувати снаряди у рамках чеської ініціативи. Перші 50 тис. снарядів надійшли до України, сказав Шмигаль.

Зараз ви читаєте новину «Україна домовилась із Чехією. Буде новий патронний завод і виробництво гвинтівок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути