вівторок, 25 травня 2021 21:10

У кого найменше шансів отримати роботу - опитування роботодавців

У кого найменше шансів отримати роботу  - опитування роботодавців
В Україні кожен третій працівник старше 40 років мав проблеми з пошуком роботи через вік. Фото: pixabay.com

Працівників старше 65 років не наймає кожен сьомий роботодавець, тільки 18% мають у штаті робітників 40 плюс.

Близько половини роботодавців вважають старше покоління хорошими працівниками, кожен десятий називає їх кращими за молодих. Стільки ж роботодавців переконані, що співробітники 40 плюс менш ефективні.

39% працедавців намагаються наймати як молодих, так і старших працівників. Звертають увагу більше на досвід, а не на вік. 94% стверджують, що рівень зарплати не залежить від віку, за результатами опитування OLX.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віддалена робота: найцікавіші вакансії травня

В Україні кожен третій працівник старше 40 років мав проблеми з пошуком роботи через вік.

Працівників до 30 років обирають через більшу активність та ініціативність, кращу обізнаність у сучасних технологіях, а також прагнення будувати кар'єру. Водночас відмову в працевлаштуванні старшому поколінню найчастіше пояснюють фізичними навантаженнями, які є частиною роботи. Також, на думку роботодавців, старші працівники повільніше вчаться, гірше орієнтуються в технологіях, їм буде важко влитися в колектив.

Головною причиною відмови у працевлаштуванні 81% роботодавців назвали недостатню компетенцію. Це стосується кандидатів усіх вікових категорій. Друга причина - відсутність досвіду. 38% працедавців не візьмуть на роботу людину, яка надто часто змінювала місце роботи.

У квітні в Україні більшість компаній пропонували зарплату в межах 11-15 тис. грн. 6265 роботодавців готові платити 7-11 тис. грн. У 5115 вакансіях вказали зарплату 15 -19 тис. У 5748 вакансіях зазначили найнижчий заробіток – менше 7 тис. грн. Найвищу зарплату - від 39 тис. грн вказали у 1290 вакансіях.

Зараз ви читаєте новину «У кого найменше шансів отримати роботу - опитування роботодавців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути