Ексклюзиви
пʼятниця, 06 вересня 2024 16:13

Тепличні огірки дешевшають

Тепличні огірки дешевшають
На ринку збільшується кількість огірків. Фото: Pexels

Українські тепличні комбінати змушені знижувати відпускні ціни на огірки.

Падіння ціни спровокувало суттєве збільшенням пропозиції овочів на ринку. При цьому торговельна активність у цьому сегменті залишається дуже невисокою, повідомляють аналітики проєкта EastFruit.

"За словами представників тепличних господарств, знижувальна цінова динаміка спровокована суттєвим збільшенням пропозиції овочів на ринку, тоді як торговельна активність у цьому сегменті залишається дуже невисокою", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні подешевшала торішня цибуля

За кілька днів ціна на тепличний огірок на внутрішньому ринку впала у середньому на 20%. Зараз виробники відвантажують овоч за 30–50 грн/кг.

Учасники ринку кажуть, що зниження цін на тепличні огірки було очікуваним, бо з кожним днем ​​на ринку зростає пропозиція огірка другого обороту, тоді як попит на продукцію залишається досить низьким.

"Варто зазначити, що зараз ціна на тепличні огірки в Україні в середньому вдвічі вища, ніж на початку вересня минулого року. При цьому ключові гравці ринку не відкидають подальшого цінного зниження в даному сегменті", - підсумували аналітики.

В Україні останнім часом дешевшають тепличні помідори.

Причиною називають збільшення вибірки у господарствах на всій території країни, а також зниження попиту в цьому сегменті, повідомляє проєкт East Fruit.

Водночас, за даними експертів, залишаються стабільними постачання томатів із зовнішнього ринку, що також впливає на ціни.

Зараз ви читаєте новину «Тепличні огірки дешевшають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути