субота, 08 лютого 2020 21:10

Шукаю роботу: як працевлаштуватися людині без досвіду

Шукаю роботу: як працевлаштуватися людині без досвіду
Стажування - це можливість познайомитися з авторитетними людьми на ринку праці, що підвищує шанси успішного працевлаштування. Фото: pexels.com

Кілька років поспіль профсфера "Початок кар'єри" входить до трійки найбільш конкурентних. На одну вакансію працівники без досвіду у середньому надсилають 12 резюме.

Водночас деякі компанії скаржаться, що кадрів не вистачає. Тому готові навчати та стажувати молодих фахівців за власний рахунок. Далі спеціалістам можуть запропонувати роботу, пише hh.ua.

Завдяки програмам стажувань компанії вирішують проблему практичної підготовки студентів. Адже не завжди знання, отриманні в університеті, відповідають тому, чого вимагає роботодавець.

Крім того, завдяки стажуванням студенти отримують перший трудовий досвід. Розуміють з чим доведеться працювати. Також вдосконалюють вузькоспеціалізовані навички.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від досвіду роботи до людських якостей: як змінився пошук працівників у 2019 році

Стажування - це можливість познайомитися з авторитетними людьми на ринку праці, що підвищує шанси успішного працевлаштування.

Щоправда інколи роботодавці ставляться до стажерів, як до безкоштовної робочої сили. Щоб не стати жертвою недобросовісних керівників, краще уважно прочитати відгуки про компанію. Також перевагу віддавати оплачуваним стажуванням.

Найчастіше програми стажування пропонують компанії у сфері IT. За це переважно готові платити від 5800 до 9500 грн.

У третьому кварталі 2019-го в Чехії середня зарплата робітників становила €1309. В Україні - €382, або близько 10 000 грн. Це у 3,4 рази менше, ніж в Чехії. У Польщі отримували втричі більше, ніж у нас - €1142.

Зараз ви читаєте новину «Шукаю роботу: як працевлаштуватися людині без досвіду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути