середа, 09 жовтня 2013 19:56

Стримуючи курс гривні, далі можемо отримати проблеми - економіст

Стримуючи курс гривні, далі можемо отримати проблеми - економіст
Намагання утримувати курс долара штучними методами є абсолютно неефективними, вважає Володимир Коновальчук. Фото: latifundist.com

Українська влада має зробити курс гривні повністю вільним.

Таку думку висловив експерт з питань економіки та агропромислового комплексу Володимир Коновальчук у ефірі Першого ділового каналу.

"На мою думку, у долара має бути абсолютно вільний курс. Я вважаю, що намагання утримувати курс долара штучними методами є абсолютно неефективними. Дуже не хотілося би у майбутньому мати ситуацію, яка була у 2009 році, коли на 40% просідала національна валюта до долара", - сказав Коновальчук.

Він нагадав, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) неодноразово рекомендував українській владі встановити валютні коридори або взагалі відпустити курс гривні.

Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service прогнозує зниження курсу гривні до долара до кінця 2014 року на 10-15%.

"Незважаючи на те, що гривня, починаючи з 2009 року, залишається стабільною, враховуючи тиск поточного рахунку (дефіцит на рахунку поточних операцій), ми очікуємо 10-15% зниження курсу протягом прогнозованого періоду (12-18 місяців)", - йдеться в огляді Moody's щодо банківської системи України.

Зараз ви читаєте новину «Стримуючи курс гривні, далі можемо отримати проблеми - економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути