середа, 31 січня 2018 21:10

Рекрутери розкрили секрет вдалої співбесіди

Рекрутери розкрили секрет вдалої співбесіди
До співбесіди варто готуватися заздалегідь. Ще вдома продумайте, як будете відповідати на ті чи інші питання. Фото: today.com

Для 78% опитаних українців пошук роботи пов'язаний з проблемами і труднощами. Лише кожен п'ятий працевлаштувався без проблем.

Щоб успішно пройти співбесіду і вдало працевлаштуватися, Work.ua радить переглянути питання, які викликають труднощі у кандидатів.

Які три якості вашого характеру ви вважаєте найкращими?

Відповідаючи на питання, деякі кандидати бояться здатися занадто самовпевненими. Інші просто соромляться, а треті намагаються бути кращими, ніж вони є. Тому заздалегідь продумайте кілька своїх переваг і недоліків. Після цього, зіставте їх з вимогами роботодавця. Адже підбираючи персонал, менеджер не прагне почути особисту історію кандидата, а хоче зрозуміти чи відповідає він вакансії.

Скільки ви хочете заробляти через 5 років?

Ваша зарплата може залежати від багатьох критеріїв. Візьміть до уваги посаду, на яку претендуєте. Крім цього, врахуйте розмір мінімальної зарплати, можливий курс долара чи рівень інфляції. Так, на співбесіді ви можете зауважити, що хотіли б отримувати десять мінімальних зарплат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому пропонують найвищу зарплату

Ким ви бачите себе через 5 років?

Не потрібно боятися своїх планів на найближчі роки. Сміливо розповідайте про них на співбесіді. Звісно, не варто говорити, що через 5 років плануєте відкрити подібний бізнес, тому влаштовуєтеся на роботу, щоб знати всі комерційні таємниці. Однак заявити про себе як про амбітного фахівця і перспективного члена команди — варто.

Якої думки про вас колишній шеф і колеги?

Намагайтесь відповісти настільки чесно, щоб не зіпсувати про себе враження. Водночас не придумуйте того, чого немає. Наприклад, можна сказати, що шеф був задоволений вашою роботою. Щоправда думки з деяких питань з керівництвом були різні. У той же час, до ваших ідей прислухалися і в цілому позитивно відгукувалися. Крім цього, наголосити, що з колегами мали гарні відносини. Після звільнення з багатьма співробітниками компанії досі спілкуєтеся.

Що вас мотивує найбільше?

Третина претендентів шукають роботу заради більшої зарплати. Однак на співбесіді не варто казати, що хочете більше грошей. Тоді ваша зацікавленість у розвитку компанії явно викличе сумнів. Проте можна зауважити, що зарплата - це свого роду віддзеркалення професіоналізму. Крім цього, підкреслити, що готові вдосконалювати власні навички і розраховуєте на відповідний рівень оплати своєї праці.

Міністр соцполітики Андрій Рева заявив, що у 2018 році зарплата українців може зрости до 4200 грн у місяць, якщо на це будуть резерви. Крім того, він підкреслив, що середньомісячна заробітна плата в Україні у 2017 році зросла більш ніж на 37% порівняно з минулим роком. Таким чином склала 6900 грн.

Зараз ви читаєте новину «Рекрутери розкрили секрет вдалої співбесіди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути