середа, 12 травня 2021 21:10

Проблеми з транспортом, сміття на вулицях: в яких містах України комфортно жити

Проблеми з транспортом, сміття на вулицях: в яких містах України комфортно жити
Кияни задоволені кількістю парків, зелених зон і спортивних майданчиків. Фото: Олена Луценко

Найбільша проблема українських міст - транспортне забезпечення. Жителі Дніпра скаржаться також на забрудненість міста, одесити - на погані дороги.

Львів

Жителі міста називають його безпечним. Місцеві задоволені, як екстрені служби реагують на виклики й готові оперативно приїхати на місце. Також люди не бояться повертатися додому уночі. Але пропонують ввести регулярні патрулі поліції, покращити освітлення вулиць, йдеться в дослідженні OLX Нерухомість.

Київ

Кияни задоволені достатньою кількістю продуктових і господарських магазинів, ринків, торгових центрів у пішій доступності від дому. Також - кількістю парків, зелених зон і спортивних майданчиків. Водночас у Києві незадоволені транспортним забезпеченням. Бракує маршрутів між сусідніми районами, зупинок, муніципального транспорту.

Харків

Мешканці Харкова, у порівнянні з іншими містами України, вище оцінюють транспортне забезпечення. Кажуть, що навіть у пізню годину ходить транспорт, тому доїхати додому для харків'ян не проблема. Пропонують оновити транспортний парк, організувати більше паркомісць та зробити проїзд дешевшим. Водночас серед усіх міст Харків програє за показником безпеки.

Одеса

Одесити кажуть, що їхнє місто — найкраще за рівнем життя. Натомість вони найсильніше з усіх жителів мегаполісів України незадоволені транспортним сполученням. Скаржаться на затори, неякісні дороги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталія Могилевська назвала 5 найкращих місць для прогулянок в Києві

Дніпро

Найбільші проблеми - безпека, чистота, інфраструктура. Щоб місто стало безпечнішим, пропонують покращити освітлення, усунути закинуті місця. Для поліпшення чистоти - запроваджувати сортування і стимулювати комунальників краще працювати. На думку дніпрян, слід відкрити більше басейнів та спортивних секцій в місті, створити додаткові паркові зони й підтримувати малий бізнес.

У п'яти найбільших містах України від початку року з'явилося 390 новобудов. Зокрема, в Києві 109, плюс в передмісті столиці - 70. У Львові - 90, Одесі - 75, Харкові - 21, Дніпрі - 25.

Зараз ви читаєте новину «Проблеми з транспортом, сміття на вулицях: в яких містах України комфортно жити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути