середа, 28 квітня 2021 21:10

Міста ростуть: де з'явилось найбільше новобудов

Міста ростуть: де з'явилось найбільше новобудов
Найбільше будинків звели в Києві, Львові, Одесі, Дніпрі та Харкові. Фото: Олена Луценко

У п'яти найбільших містах України від початку року з'явилося 390 новобудов. Зокрема, в Києві 109, плюс в передмісті столиці - 70. У Львові - 90, Одесі - 75, Харкові - 21, Дніпрі - 25.

За цей же період було введено в експлуатацію 160 об'єктів нерухомості. З них у столиці - 36 житлових будинків. Найбільша кількість готових будинків була зареєстрована у Львові - 38 та Київській області - 41, повідомляє сервіс Monitor.Estate.

Серед нових об'єктів ЖК за період з січня 2020 року по березень 2021-го без дозволів на будівельні роботи споруджується 26,6% (104 об'єкти). 147 новобудов будують на землях без відповідного цільового призначення або без сформованої земельної ділянки. Загалом, кількість ризикових новобудов становить 52%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які квартири найчастіше купують українці

"Реформа ДАБІ суттєво не вплинула на кількість ризикових новобудов. На сьогодні відсоток таких об'єктів становить 52%, у порівнянні з 2019 роком. Тоді було 55%. Навіть навпаки - відсутність будівельного контролю дало поштовх появі такої кількості ризикових новобудов у найбільших містах України. 26,6% з них продають квартири, не маючи відповідних дозвільних документів на будівельні роботи", - зазначив співзасновник сервісу Володимир Копоть.

Попит на столичну нерухомість у березні виріс на 10%, порівняно з попереднім місяцем. В основному купували квартири з ремонтом в нових будинках. Найдорожче продали квартиру площею 203 кв. м на вул. Інститутській (Печерський р-н). Покупець заплатив $1 млн.

Зараз ви читаєте новину «Міста ростуть: де з'явилось найбільше новобудов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути