пʼятниця, 17 червня 2011 19:59

Підвищення пенсійного віку потрібне, але це політичне самогубство - експерт

Підвищення пенсійного віку потрібне, але це політичне самогубство - експерт

Підвищення пенсійного віку і тарифів на газ для населення, щоб отримати кредити від Міжнародного валютного фонду, стане політичним самогубством для влади.

Таку думку висловив старший економіст CASE-Україна Володимир Дубровський в ефірі Першого ділового каналу.

"Це можна було б відносно легко зробити у перші місяці перебування президента при владі. Тоді влада має певний кредит довіри, яким можна було скористатися. Зараз всі вже бачать, що кредит довіри давно вже вичерпався, що країна, м'яко кажучи, не сприймає цю владу, і влада не знає, що їй робити, вона в дуже поганому становищі. З одного боку, не можна не вживати непопулярні заходи, а з іншого — вжити їх... це політичне самогубство", — сказав він.

За його словами, відтягувати з рішенням про перехід до непопулярних заходів можна лише до осені.

"Тягти можна до осені, бо є підстави побоюватися, що тоді ситуація з платіжним балансом може погіршитися ... Переговори з МВФ перебрасують з руки в руку як гарячу картоплю, тому що ті заходи, які уряд запропонував, щоб збалансувати бюджет і виглядати в очах МВФ та інших кредиторів платоспроможним, вони не популярні", — зазначив експерт.

"Уряду не вистачило креативності запропонувати щось більш популярне. Наприклад, можна підвищувати тарифи, а можна збільшувати прозорість "Нафтогазу". Останнє декому не вигідно. А оскільки нічого іншого не вийшло, настав час визначати, хто візьме на себе політичну відповідальність", — додав Дубровський.

Зараз ви читаєте новину «Підвищення пенсійного віку потрібне, але це політичне самогубство - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути