четвер, 16 червня 2011 21:59

Розенко: "Шанси ухвалити законопроект пенсійної реформи дорівнюють нулю"

Розенко: "Шанси ухвалити законопроект пенсійної реформи дорівнюють нулю"

Шанси ухвалити в остаточному варіанті законопроект пенсійної реформи уряду в теперішньому вигляді практично дорівнюють нулю. Так вважає екс-заступник міністра праці та соціальної політики Павло Розенко.

"Для нього елементарно немає голосів у парламенті, навіть при всій роботі, яку проводить останнім часом уряд та адміністрація президента. Народних депутатів не задовольняє, зрештою, те саме, що й людей. Проект не дає жодної відповіді на базові питання, - а що пенсійна реформа дасть для звичайного громадянина України? Народні депутати — цілком притомні люди. Вони розуміють, що, радше за все, на наступні вибори вони йтимуть за змішаною виборчою системою. Отже, 50% депутатів будуть змушені спуститися вниз до людей і відповідати на незручні питання.

І перше ж питання, яке їм ставитимуть, стосуватиметься саме пенсійної реформи. Чому був підвищений вік, чому змінений пенсійний стаж, чому змінили формулу? А на ці питання відповідей немає. Депутати самі не розуміють, що за цим стоїть. Ми-то знаємо, що це просто передбачено в меморандумі з Міжнародним валютним фондом, і це просто виконання обіцянок, які дала влада МВФ. Але ж людям про це не скажем!", - зауважив він.

Екс-заступник міністра праці та соціальної політики каже, що урядові пропозиції ніяк не наповнюють Пенсійний фонд.

"І сьогодні його можна наповнити лише одним способом — збільшити заробітну платню в Україні. І над цим треба працювати. Скільки б вони там не піднімали пенсійний вік, страховий стаж, не змінювали формулу, багато на цьому не навариш", - підкреслив Розенко.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект про пенсійну реформу. За урядовий варіант реформи проголосували в четвер 245 депутатів з 381, зареєстрованого у залі.

Зараз ви читаєте новину «Розенко: "Шанси ухвалити законопроект пенсійної реформи дорівнюють нулю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути