Ексклюзиви
субота, 15 червня 2024 17:28

Переглянуть списки об'єктів, яким не будуть вимикати світло

Переглянуть списки об'єктів, яким не будуть вимикати світло
Потрібно готуватися до важкої зими. Фото: Pexels

Держенергонагляд разом з операторами системи розподілу та військово-цивільними адміністраціями проводять інвентаризацію підключень до електромереж об'єктів критично важливої інфраструктури.

За результатами оновлять перелік об'єктів, які не підлягають знеструмленню, сказав Голова Держенергонагляду Руслан Слободян в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

У містах з великою кількістю об'єктів критичної інфраструктури більше відключень припадає на побутових споживачів. Інвентаризація дозволить розвантажити лінії електропередачі, які живлять важливі об'єкти. А споживачів, яким можуть вимикати світло під час графіків погодинних відключень, приєднають до інших ліній.

"Від ліній, які живлять критичну інфраструктуру, мають бути від'єднані всі інші споживачі. Це сприятиме забезпеченню принципу справедливого і рівномірного розподілу електроенергії в межах лімітів між споживачами, які не входять до переліку критично важливих об'єктів", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світло буде п'ять-шість годин на день: енергетики зробили невтішний прогноз

Слободян додав, що енергетики намагаються якнайшвидше відновити постраждалі об'єкти енергетики. Але українська енергосистема втратила понад 9 ГВт високоманеврової генерації. Її не вдасться повністю відновити до зими. Українцям треба готуватися до відключень і складної зими.

"Обсяги відключень напряму залежатимуть від того, скільки об'єктів генерації вдасться відновити за цей час. Якщо вдасться пройти цей період у полегшеному режимі – це буде тільки плюс", - підсумував Слободян.

Перед усіма органами державної влади поставлене завдання зменшити споживання електроенергії.

Міністерства, центральні органи виконавчої влади, обласні державні адміністрації мають відмовитися від зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Зараз ви читаєте новину «Переглянуть списки об'єктів, яким не будуть вимикати світло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути