субота, 11 березня 2017 00:17

Назвали середній чек українців у ресторанах

Назвали середній чек українців у ресторанах
Скільки українці витрачають в ресторані / Фото: Отель Villa le Premier

В середньому українці залишають 50-100 грн у кав'ярнях та 250-300 грн у ресторанах середнього рівня без врахування алкоголю. Чек в елітних ресторанах починається від 500 грн. Про це Gazeta.ua розповів Родіон Єрошек, співзасновник компанії з автоматизації кафе, ресторанів і магазинів Poster.

"Ціни в ресторанах підіймаються слідом за інфляцією. Заклади намагаються не підвищувати їх стрімко. Найближче підвищення очікується в квітні-травні. Обід в ресторані подорожчає на 5-8 відсотків", - каже експерт.

Частка ресторанних мереж і холдингів зростає. За словами Єрошека, ресторанний ринок зросте за рік на 3-5%. Стримує його розвиток дефіцит площ у прохідних містцях.

"Ринок укрупняється не тільки за рахунок такого об'єднання закладів, але й за обсягами інвестицій. Чекаємо, що навесні відкриється один-два ресторани щонайменше на 150 відвідувачів. Збільшиться кількість ресторанів з відомими іменами, тобто розвинеться франчайзинг. Навесні підприємці дивляться, куди вкласти гроші. Майже всі заклади фас-фуду чи вуличної їжі, які відкрили торік, планують розширюватися за рахунок франшизи", - говорить Родіон Єрошек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які ресторани вигідно відкривати 2017-го

Цієї весни очікують відкриття ресторанів азійської кухні, у тому числі - китайської. Модними залишаються ресторани з м'ясними стравами, які готують на очах у відвідувачів.

За бізнес-ланч в столичному кафе в середньому доведеться віддати 50-70 гривень. На це отримаєте напій та дві страви. В ресторанах середнього цінового сегменту бізнес-ланч коштує 150-200 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Назвали середній чек українців у ресторанах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути