вівторок, 07 червня 2016 12:43

За 2-3 роки третину ресторанів "поглине" інтернет - експерт

За 2-3 роки третину ресторанів "поглине" інтернет - експерт
www.theinsider.ua

Через інтернет українці найчастіше замовляють піцу, суші, бургери і напої. За 2-3 роки половина вітчизняних ресторанів і кафе буде в інтернеті.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Родіон Єрошек, співзасновник компанії Poster.

"Найпопулярніші типи продукції, яку українці купують в онлайні, це піца, суші, бургери, китайська кухня, бізнес-ланчі, напої. Конкуренція в цій категорії висока. Попит великий, але і заволодіти увагою клієнта важко. Мережі використовують великі бюджети для просування своєї продукції. Є менш насичені галузі, в яких новий бізнес може працювати, наприклад пироги чи вегетаріанська їжа", – каже експерт.

За підрахунками аналітиків Poster, тільки 10% всіх українських ресторанів і кав'ярень мають сайти - онлайн-магазин чи просто сайт-вітрину. Це близько півтисячі підприємств. Ресторани і кафе зараз переживають кризу, але попри це, за 2-3 роки ще третина закладів буде приймати замовлення через інтернет, переконані в компанії.

"У 2016 році у бізнесу немає інших варіантів. Якщо ресторан або кав'ярня хоче покращувати лояльність своїх гостей та повертати їх в заклад, присутність в інтернеті — перший необхідний крок. Більшість власників бізнесу вже зрозуміли це і створюють сторінки в соціальних мережах. Мало хто підходить до цього питання системно і правильно, працює зі своєю аудиторією, заохочує їх своїми новинками, акціями, адекватно реагує на негатив", – каже Родіон Ерошек.

За його словами, при правильному підході доставка і самовивіз їжі, замовленої через інтернет, дають 40% виторгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні стає модним замовляти їжу за рецептами ФОТО

Нагадаємо, раніше Gazeta.ua повідомляла, як змінився середній чек в різних містах України.

Зараз ви читаєте новину «За 2-3 роки третину ресторанів "поглине" інтернет - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути