




Найбільше українці люблять замовляти гамбургери і пасту. Про це Gazeta.ua розповів засновник сервісу Only Fresh киянин Євгеній Черниш. В Україні набирає популярності доставка їжі за рецептами. Приготувати вишукану страву вдома і не шукати ексклюзивні інгредієнти уже пропонують у Києві, Харкові та Дніпропетровську.
"Ми доставляємо не продукти, а вечері з рецептами. Пропонуємо людям вдома готувати вишукані вечері, як в ресторані, - приправити м'ясо корицею, зробити з груші карамель, приготувати цукіні з качиними фаршем", – розповідає Євгеній Черниш.
Замовник отримує велику коробку з інгредієнтами для п'яти вечерь. Кожну можна приготувати десь за півгодини.
"М'ясо приїжджає очищеним, порізаним, без жилок і зайвих частин, в вакуумній упаковці. Іноді вже замариноване або з додатковим маринадом, яким треба його полити. Залишається тільки промити і обсмажити м'ясо чи пропекти. А от овочі не чистимо, щоб можна було переконатися в їхній свіжості і якості", – пояснюють в Only Fresh.
Ідея народилася в Швеції. Такі сервіси вже працюють у Європі та Росії. В Україні щось подібне теж було кілька років тому, однак сервіси закрилися. Багатьом може видатися, що влаштувати такий бізнес можна і "на колінах", але це не так, каже Черниш.
"Клієнти різні. Хтось не має часу вигадувати рецепт і йти після роботи по магазинам. Домогосподарки, молоді мами хочуть здивувати різних вишуканою стравою. Замовляють самотні чоловіки, закохані пари і родини з дітьми", – коментує Євгеній.
Щоб започаткувати такий бізнес, довелося вкласти до мільйона гривень. Крім закупівлі продуктів, потрібно обладнати цех, де утримується низька температура. Рецепти пропонують на конкурсних умовах європейські шеф-кухарі. Найбільш оптимальне меню вибирають в Україні. На запуск такого бізнесу пішло 5 місяців.
На тиждень замовляють близько півсотні коробок. Найменше замовлень у тижні, на які приходяться свята.
Коментарі