Ексклюзиви
середа, 13 липня 2016 13:46

У кафе і ресторанах щомісяця шукають нових працівників

У кафе і ресторанах щомісяця шукають нових працівників
www.liveinternet.ru

Останні 2 роки в галузі ресторанного бізнесу завжди відкриті 3,5-4 тис. вакансій. Кожен четвертий заклад щомісяця наймає нових працівників. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Родіон Єрошек, співзасновник компанії з автоматизації кафе, ресторанів і магазинів Poster.

"У ресторанах велика плинність кадрів, персонал часто недобросовісний і є випадки крадіжок на робочому місці. Ще одна проблема - працівники не вміють спілкуватися з людьми різних психотипів. Роботодавці постійно контролюють зовнішній вигляд персоналу, підтримують дисципліну. Такі найбільші проблеми в роботі з персоналом в ресторанному бізнесі, згідно з нашим опитуванням", – сказав він.

Найскладніше набрати на роботу офіціантів. Зарплата офіціанта в недорогому закладі починається від 2 тис. грн і досягає 20 тис. грн у дорогих ресторанах чи бенкетах з VIP-обслуговуванням.

"Персонал - найпроблемніша частина бізнесу, особливо офіціанти. Бо вони безпосередньо продають продукт і контактують з гостем", - каже Павло Олійник, засновник Obama Burger Truck.

Щоб подолати цю проблему, ресторатори слідкують за роботою персоналу в режимі он-лайн. Відстежують середній чек, зіставляють дані з різних закладів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продають мережу "Кофе Хауз" в Україні

Нагадаємо, в Києві відвідувачам кафе пропонують платити на власний розсуд.

Зараз ви читаєте новину «У кафе і ресторанах щомісяця шукають нових працівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути