Останні 2 роки в галузі ресторанного бізнесу завжди відкриті 3,5-4 тис. вакансій. Кожен четвертий заклад щомісяця наймає нових працівників. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Родіон Єрошек, співзасновник компанії з автоматизації кафе, ресторанів і магазинів Poster.
"У ресторанах велика плинність кадрів, персонал часто недобросовісний і є випадки крадіжок на робочому місці. Ще одна проблема - працівники не вміють спілкуватися з людьми різних психотипів. Роботодавці постійно контролюють зовнішній вигляд персоналу, підтримують дисципліну. Такі найбільші проблеми в роботі з персоналом в ресторанному бізнесі, згідно з нашим опитуванням", – сказав він.
Найскладніше набрати на роботу офіціантів. Зарплата офіціанта в недорогому закладі починається від 2 тис. грн і досягає 20 тис. грн у дорогих ресторанах чи бенкетах з VIP-обслуговуванням.
"Персонал - найпроблемніша частина бізнесу, особливо офіціанти. Бо вони безпосередньо продають продукт і контактують з гостем", - каже Павло Олійник, засновник Obama Burger Truck.
Щоб подолати цю проблему, ресторатори слідкують за роботою персоналу в режимі он-лайн. Відстежують середній чек, зіставляють дані з різних закладів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продають мережу "Кофе Хауз" в Україні
Нагадаємо, в Києві відвідувачам кафе пропонують платити на власний розсуд.
Коментарі
1