Ексклюзиви
четвер, 23 червня 2016 11:25

Експерти розповіли, що їдять українці в ресторанах - інфографіка

У 80% українських ресторанів подають страви національної кухні. Про це Gazeta.ua розповіли в компанії з автоматизації кафе і ресторанів Poster.

"Криза штовхає ресторани до універсальності. В меню мають бути впізнавані страви. Найчастіше це українські страви. Серед іноземних найпопулярніші - піцца, стейки, гриль, грецький салат та чіз-кейк. Їх можна знайти майже в кожному ресторані", каже співзасновник Poster Родіон Єрошек.

Ресторанний бізнес найбільше наголошує на національній кухні. З 14 тис. ресторанів майже 80% подають українські страви. Ще 73% мають у меню їжу за італійськими рецептами, близько половини пропонують відвідувачам гриль і страви на мангалі.

"Колись національних ресторанів було багато, але в них подавали "важку" їжу, "шаровану" кухню. Зараз з'являються ресторани, де можна скуштувати цікаві страви із різних регіонів України. Відкривають ресторани подільської, карпатської, бесарабської кухні", – говорить власник одеського ресторану "Bodega 2К" Дмитро Сікорський.

4% ресторанів пропонують авторську кухню, підрахвали у Poster. Як і "кухня від шефа", непопулярні в Україні і страви здорового харчування. Однак аналітики переконані, що здорова їжа для українських кафе та ресторанів - це перспектива на майбутнє.

"В Європі в меню ресторанів багато здорового харчування і авторських страв. Наприклад, модно їсти каші. В Україні це поки що поодинокі приклади. Три роки тому намагалися ввести до розділу меню каші. Вони програли бургерам, але реванш не за горами", – каже співвласниця ресторанів "Подворотня" та "Ma Cocotte" Ольга Казанцева.

Автор: Poster
 

"Тренд на ринку фаст-фуду диктують великі корпорації, мережеві бренди. Говорити про остаточну перемогу здорової їжі можна тільки тоді, коли якась корпорація вкладе у просування корисної їжі співставні з МсDonald's та іншими фаст-фудами бюджети. Та фаст-фуд уже зараз у рекламних кампаніях теж стає здоровішим - ребрендинг МсDonald's кілька років тому зробили саме в еко-тематиці. Однак, масовий продукт, що продається тисячами штук в день, просто не може бути здоровим", – коментує Родіон Єрошек.

За його словами, найбільш популярними стравами здорового харчування для українців є овочеві супи, супи-пюре, фруктові коктейлі, запечені овочі, низькокалорійні салати, як-от салат "Цезар". Деякі заклади наголошують на фітнесі і пропонують страви, приготовані на пару.

Зараз ви читаєте новину «Експерти розповіли, що їдять українці в ресторанах - інфографіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути