Ексклюзиви
середа, 22 червня 2016 16:08

Підвищення пенсійного віку не залатає дірку в Пенсійному фонді

Підвищення пенсійного віку не залатає дірку в Пенсійному фонді
lb.ua

Міжнародний валютний фонд порушує питання про підвищення пенсійного віку, однак у проекті меморандуму пункту про це немає.

Підвищення пенсійного віку не скоротить дефіцит Пенсійного фонду. Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, пише Інтерфакс.

"Цю тему постійно порушують. Але ми постійно говоримо і доводимо МВФ, що наше бачення реформи пенсійної системи полягає в тому, що дефіцит Пенсійного фонду можна і треба долати не за рахунок зміни формули або параметрів пенсійної системи", - зазначив він.

За його словами, подолати дефіцит Пенсійного фонду можна за рахунок детінізації доходів та збільшення кількості платників єдиного соціального внеску.

"Підвищення пенсійного віку не дасть на сьогодні ефекту, який може реально скоротити дефіцит бюджету Пенсійного фонду", – написав він на своїй сторінці у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповіла, де взяти гроші на виплату пенсій

Нагадаємо, міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що дефіцит Пенсійного фонду становить 145 млрд грн. Назріває катастрофа з пенсійними виплатами.

Зараз ви читаєте новину «Підвищення пенсійного віку не залатає дірку в Пенсійному фонді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути