Ексклюзиви
четвер, 08 грудня 2016 12:11

Назвали 5 хитрощів меню в ресторанах

Назвали 5 хитрощів меню в ресторанах
K1

Ресторани створюють електронні меню та прописують у них спеціальні слова для чоловіків і жінок. У ресторанному меню маркетинг присутній на кожній сторінці. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Родіон Єрошек, співзасновник компанії з автоматизації кафе, ресторанів та магазинів Poster. Він назвав 5 хитрощів у меню ресторанів і кафе.

1. Виділені страви коштують дорожче

"У меню є "якірні" страви, заради яких до закладу приходять клієнти, окремо присутні спеціальні пропозиції. А є візуально виділені страви. Їх одразу помітно в меню. За них гість зазвичай платить більше", - говорить Єрошек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти розповіли, що їдять українці в ресторанах - інфографіка

2. Слова для жінок і чоловіків

Чоловіків у меню приваблюють слова "смажений", "гострий", "великий", "соковитий". Жінок - "лайт", "фітнес", "дієтичний", "легкий", "вегетаріанський".

"І неважливо, що під словом "легкий" у меню стоїть тістечко з масляним кремом", - коментує Родіон Єрошек.

3. Електронні меню

Якщо в ресторані страву можна вибрати за допомогою електронного меню, це не просто данина тренду. "Електронні" страви виглядають апетитніше, аніж надруковані на папері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 2-3 роки третину ресторанів "поглине" інтернет - експерт

4. Українська кухня - в кожен ресторан

Страви національної кухні найприбутковіші. Вони популярні і не потребують дорогих продуктів.

"Ми проводили дослідження і з'ясували, що 80% українських закладів внесли у меню національну кухню. Криза підштовхує до універсальності. Хто б не зайшов до ресторану, має знайти там щось своє, зрозуміле", - пояснюють у Poster.

5. Щосезону - нові страви

Ресторани вводять в меню нові страви 2-4 рази на рік. Це вирішує одразу кілька проблем. Сезонні продукти дешевші, а оновлення асортименту працює як реклама.

"Тільки деякі ресторани можуть собі дозволити роками не змінювати список страв. Для них меню - це візитівка", - говорить експерт.

Пообідати в Києві коштує на чверть дорожче, ніж у Львові чи в Одесі.

Зараз ви читаєте новину «Назвали 5 хитрощів меню в ресторанах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути