Ексклюзиви
четвер, 15 серпня 2013 15:48

Навчитись їздити верхи на коні можна за 12 тисяч

Навчитись їздити верхи на коні можна за 12 тисяч
Година навчання коштує 200 грн. Фото: kskgrafinya.ru

Щоб навчитися їздити верхи, треба займатися в кінному клубі рік двічі на тиждень. Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла інструкторка кінного клубу "Голден Хорс" Христина Попова. Клуб розташований у селі Тарасівка під Києвом.

"Якщо гарний інструктор буде займатися людиною, а не просто брати гроші за оренду коня й годину ходити навколо нього, то за три місяці людина вже володітиме різними видами ходи коня - кроком, риссю, галопом. Повністю навчитись можна за рік", - розповідає жінка.

Година навчання в клубі, де працює Попова, коштує 200 грн. Якщо купувати абонемент на 11 занять за 1,3 тис. грн, то рік навчання двічі на тиждень обійдеться в 11,7 тис. грн. Ще існує абонемент на 6 занять за 650 грн.

За словами інструктора, перші два заняття - це освоювання.

"У житті ми більше покладаємося на руки, а верхи все навантаження потрібно перенести на ноги, руки - це просто руль. Ти повертаєш і не тримаєшся за коня руками. Людині це важко зрозуміти, бо змалку ми за все хапаємось руками. Далі людина вчиться сидіти, при кроку вставати й сідати, щоб коли кінь побіжить риссю, не плюхатись по сідлу", - каже Попова.

Інколи освоювання може затягтися на довше.

"Одна дівчинка просто крокувала, коли кінь був прив'язаний, вставала на стремена, сідала, спілкувалась з конем. Їм треба був час. А деякі сіли, буквально пару занять - і вони добре рухаються, і далі ти просто даєш акцент на те, щоб людина міцніше сиділа, більше працювала ніжкою. Для кожної людини це все дуже індивідуально", - зазначає інструкторка.

Страх може як заважати, так і допомагати при навчанні їзді верхи.

"Буває, що відчуття страху стає для людини стимулятором - вона намагається якнайшвидше навчитись триматись, щоб не впасти. Страх буває різним, може бути стан шоку — ти людині щось кажеш кажеш, а вона тебе не чує, втискається в коня, але не ногами, а намагається обняти за шию. З цим важче працювати", - каже Попова.

Для навчання треба спеціальні штани з шкіряними або тканинними латками з внутрішнього боку ноги. Вони коштують від 450 до 900 грн.

"Якщо одягти джинси чи лосини, то від того, що тримаєшся ногами, вони збиваються до ран. А з вставками зручно сидіти на сідлі і їздити не слизько. Ніде нічого не піднімається, не завертається і захищає ногу", - розповідає інструкторка.

Також потрібні краги та черевики - спеціальне взуття, яке захищає ногу та гомілку від пошкоджень. Коштує від 600 до 2 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Навчитись їздити верхи на коні можна за 12 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути