Ексклюзиви
вівторок, 13 серпня 2013 16:36

Футбольні вболівальники заробляють рейдерством

Футбольні вболівальники заробляють рейдерством
Найчастіше фанатів використовують у всіляких нечистих акціях у Києві ФОТО: taggerd.su

Про те, скільки платять і як наймають на політичні акції й рейдерські захоплення футбольних фанатів Gazeta.ua розповів один із уболівальників львівських "Карпат".

"Найчастіше фанатів використовують у всіляких нечистих акціях у Києві, - розповідає хлопець. Ім'я просить не називати. - Проблема у тому, що знайти зараз роботу украй важко, а тим паче, що інколи фанати приходять із синцями, що сподобається не кожному роботодавцю. До цього ж у фірми, — угрупування уболівальників, намагаються набирати хороших спортсменів. Це досить часто люди з не дуже хорошими, трохи відбитими, мізками. Вони часто працюють охоронцями чи вишибалами за малі гроші.

Організатори різних провокацій виходять на когось із фанатів, або спортсменів. Бажано на лідера чи авторитетну людину й пропонують заробити по 30-150 доларів. У малих містах то й по 100 гривень за годину-дві буває. Зазвичай навіть не кажуть, що це має бути. Але від пропонованих грошей стає ясно де чистіше, а де брудніше. До прикладу 18 травня у Києві знайомому фанату з "Динамо" пропонували 60 доларів. Він прийшов, побачив, що це регіонали платять за провокації проти "Свободи" й утік ще до початку бійок. Деякі фанати ЦСКА лишились і попали на фото. Та й деякі уболівальники "Динамо" залишились, просто були позаду, в об'єктив не попали.

Часто хлопців запрошують взяти участь у рейдерських захопленнях ринків чи фірм. Знаю, що один з лідерів фірми харківської команди, Антон Бестаєв, заробляє тим, що допомагає відбирати будинки у людей, які брали кредити. Вони просто виштовхують людей з будинків, закриваються там і сидять тиждень-два. Скільки отримують за це не знаю. Так само Кличко на мовному майдані використовував фанатів на мовному протесті минулого року. Наймав хлопців із "Динамо". Платив близько 250 гривень за добу.

Дехто розуміє, що робить погано, але виправдовується скрутним фінансовим становищем, а декому відверто байдуже. Хоча у русі таких людей не поважають. Вони якраз ті виродки, які зустрічаються у кожній сім'ї."

Зараз ви читаєте новину «Футбольні вболівальники заробляють рейдерством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути