четвер, 21 липня 2011 12:45

"Нафтогаз" приготувався позичити 625 мільйонів на російський газ

"Нафтогаз" приготувався позичити 625 мільйонів на російський газ

Фінансовим планом НАК "Нафтогаз Україна" на 2011 рік передбачена можливість залучення кредитних коштів для закупівлі природного газу у весняно-літній період в сумі близько 3 млрд грн.

Про це повідомили в прес-службі компанії.

У липні поточного року "Нафтогаз" планує отримати кредит у ВАТ "Державний експортно-імпортний банк України" на суму 625 млн грн для фінансування закупівлі природного газу.

Разом з тим у компанії зазначають, що залучення кредитних коштів відбувається в рамках виконання міжнародних контрактів на закупівлю природного газу та підготовки до опалювального сезону 2011-2012 років.

У "Нафтогазі" підкреслили, що природний газ, що купується в міжопалювальний період, накопичується в підземних сховищах газу з метою подальшої реалізації в холодну пору року.

Тому подібні кредити не призводять до погіршення фінансового стану компанії, оскільки є забезпеченими товаром, ціна на який зростає.

Станом на 18 липня з початку періоду закачки (15 квітня) "Нафтогаз" закачав в ПГС близько 7 млрд куб.м газу, в цілому на цю дату в сховищах накопичено 16,9 млрд куб. м газу.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" приготувався позичити 625 мільйонів на російський газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути