вівторок, 19 липня 2011 10:47

"Нафтогаз" готується залізти в борг ще на 300 млн. дол.

"Нафтогаз" готується залізти в борг ще на 300 млн. дол.

НАК "Нафтогаз України" підписав меморандум із Європейським банком реконструкції та розвитку, а також лист з Європейським інвестиційним банком про наміри щодо отримання кредиту на суму 300 млн. дол.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, розпочалась реконструкція-модернізація магістрального газопроводу "Уренгой - Помари - Ужгород". Святкова церемонія відбулась сьогодні під містом Богуславом у Київській області.

На подію на гелікоптері прилетів прем'єр-міністр України Микола Азаров, також був присутній міністр енергетики Юрій Бойко.

Під час заходу Азаров, зокрема, зазначив: "Час працювати на майбутнє. Зараз ми розпочинаємо роботу, яка потребує багато коштів. Але у нас немає іншого виходу. Адже розпочинає свою роботу північний потік, також ведуться роботи щодо південного потоку".

За словами прем'єра, Україна повинна продемонструвати унікальні властивості власної газопровідної системи.

"Ми маємо знизити витрати на перекачування газу і запропонувати партнерам конкурентні переваги нашої газотранспортної системи. Користь для народу від цього очевидна", - сказав Азаров, додавши, що країні дорого обходиться легкодумність попередніх керівників країни, які зіпсували відносини із сусідами (Росією - ред.).

"Зараз, коли ми розпочали цю роботу (реконструкцію газопроводу - ред.), ми сподіваємось, що зможемо домовитись з Росією про нормальну ціну на газ. Бо ви знаєте, що зараз перемовини щодо вартості російського газу проходять дуже важко", - нагадав Азаров.

У свою чергу, Бойко зауважив, що від цієї роботи залежить енергетична незалежність України. "Тому ми маємо зробити її якнайшвидше", - зазначив чиновник.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" готується залізти в борг ще на 300 млн. дол.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути