Ексклюзиви
пʼятниця, 15 липня 2011 15:56

Фірташ: "Тимошенко завжди працювала на Росію"

Фірташ: "Тимошенко завжди працювала на Росію"

Співвласник компанії "РосУкрЕнерго" Дмитро Фірташ називає ситуацію з видаленням його компанії з газового ринку України російским захопленням.

"Насправді історія з RUE була акуратним російським захопленням. Росія ніяк не могла підібратися до середньоазіатського газу, а RUE дала зайти. Путін провів унікальну партію. ??Першим ходом в 2005 році завдяки мені він зайшов до Середньої Азії. Це ми його туди пустили, створивши RUE ", - розповів бізнесмен в інтерв'ю Forbes.

За словами Фірташа, у 2009 році російський прем'єр Володимир Путін за допомогою екс-прем'єра Юлії Тимошенко поховав "РосУкрЕнерго".

"Тимошенко завжди підігравала Росії. Тому що весь цей час вона працювала тільки на Росію. Я думаю, що це вона відпрацьовувала борги, які виникли у її газової компанії через бартерні схеми, за якими вона в середині 1990-х років розраховувалася з "Газпромом" поставками будматеріалів російському Міноборони", - пояснив Фірташ.

"Я задаю собі питання: невже українці такі дурні, що відмовилися від газу по $50 за тисячу кубометрів і стали купувати по $300? Або Тимошенко така дурна? Ні. Значить, щось змусило її це зробити", - наголосив мільярдер.

На підтвердження своїх слів бізнесмен зазначив, що незабаром після підписання "газових контрактів" 2009 року між "Газпром" та "Нафтогазом України" в Росії проти Тимошенко закрили кримінальну справу. Крім того її прибрали з розшуку Інтерполу.

"А Україна взяла 16 мільярдів доларів у МВФ, які віддала "Газпрому", - резюмував бізнесмен.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ: "Тимошенко завжди працювала на Росію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути